Home Voorpagina Isaac Kimeli: “De omgeving is er gewoon fantastisch om je optimaal voor te bereiden”

Isaac Kimeli: “De omgeving is er gewoon fantastisch om je optimaal voor te bereiden”

door hardloopnetwerk

Elke dag tellen wij af naar het EK Atletiek in Berlijn. Vandaag vertelt Isaac Kimeli over zijn ideale opbouw van een 1500m. Op het EK zal hij echter voor de 5000m kiezen. Hij wil daar in de top 8 eindigen. Momenteel verblijft hij in St. Moritz om zich optimaal op het EK voor te bereiden. 

In Marseille liep je eerder deze maand een persoonlijk record op de 1500m (3:36,51). Hoe bouw je volgens jou een ideale 1500 meter wedstrijd op?

Ik probeer altijd goed te starten en er dus voor te zorgen dat ik meteen van voor in de groep zit. Hierdoor raak je niet meteen in het begin ingesloten en heb je ook geen last van trekken en duwen. Nadien zoek ik mijn positie en zorg ik ervoor dat ik rond de vijfde plaats loop. De laatste 600m begin ik dan op te schuiven en de laatste toer haal ik alles er nog uit wat ik heb.

Je hebt je voor het EK Atletiek zowel op de 1500m als 5000m geplaatst. Wat zijn je doelen op het EK?

Op het EK zal ik enkel deelnemen aan de 5000m. Ik hoop om op het EK  in de top 8 te eindigen.

De laatste toer haal ik alles er nog uit wat ik heb.

Momenteel verblijf je op hoogte in St. Moritz. Waarom is dat een ideale uitvalbasis voor het EK?

Voor mij is Sankt-Moritz een van de mooiste plaatsen om te trainen. De omgeving is er gewoon fantastisch om je optimaal voor te bereiden.

Ook trainingsmaatjes hebben de EK Limiet gelopen. Trek je elkaar naar een hoger niveau?

Ja, zeker en vast. We trainen constant samen, zo proberen we elkaar telkens te motiveren.

Ik ben zo gefocust op mijn wedstrijd dat ik me er zelf niet van bewust ben van wat er rond mij gebeurt.

Je hebt ondanks je relatief jonge leeftijd (24) al behoorlijk wat bereikt. Wat is je mooiste prestatie tot nu?

Mijn mooiste prestatie was mijn gouden medaille op het EK veldlopen in Chia in 2016.

In het stadion van Berlijn kunnen circa 75.000 man. Geeft jou dat extra druk of zorgt dat juist voor betere prestaties?

Voor mij maakt het helemaal niet zo veel uit of er veel of weinig volk in een stadion zit. Ik ben namelijk zo gefocust op mijn wedstrijd dat ik me er zelf niet van bewust ben van wat er rond mij gebeurt. Het enige dat voor mij telt is om in een zo snel mogelijke tijd de finish te bereiken.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten