Home Laatste NieuwsEvenementen Nadine Visser: ”Ik kwam echt voor een medaille”

Nadine Visser: ”Ik kwam echt voor een medaille”

door hardloopnetwerk

Nabeschouwing avondprogramma EK Atletiek dag 4

Het was zo’n avond om nooit te vergeten. Op het EK Atletiek in Berlijn werden er topprestaties geleverd door de Nederlandse atleten. Finales voor Douwe Amels, Lisanne de Witte, Madiea Ghafoor en een vierde plek voor de net terugkerende Nadine Visser. Toch was de pupil van Bart Bennema niet tevreden: ”Ik kwam echt voor een medaille.”

Op de dag dat Susan Krumins werd gehuldigd op Medal Plaza in de binnenstad van Berlijn, was het de beurt aan medaillekandidaten Lisanne de Witte, Madiea Ghafoor en Nadine Visser. Krumins won gisteravond een zilveren medaille op de 10.000 meter. Naar eigen zeggen had ze nog wel ‘gewoon’ geslapen.

Het was vandaag ook het begin van de zevenkamp voor Anouk Vetter. De regerend Europese Kampioene op de zevenkamp heeft de lastige taak om haar titel te verdedigen. De 25-jarige Arnhemse opende haar toernooi stroef op de 100 meter horden met een tijd van 13,55 seconden, maar maakte dat gedurende de dag ruimschoots goed. Momenteel staat ze op plek vijf met 3802 punten. Katarina Johnson-thompson uit Groot-Brittannie voert het veld aan. Morgen zal Vetter strijden voor een plek bij de beste drie.

Nederland keek reikhalzend uit naar de 400 meter van de vrouwen. Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor leveren al het gehele seizoen uitstekende prestaties. Het leidde bij De Witte zelfs een paar weken terug tot het Nederlands Record. Toch was ze na de eerste serie helemaal niet zeker van een plekje in de finale, want ze moest haar meerdere erkennen in Laviai Nielsen en Maria Belibasaka. Echter liep De Witte zó hard in haar serie (51.24s), dat ze alsnog als ‘snelste niet geplaatste atlete’ de finale mag lopen zaterdag. Tot grote opluchting bij de Nederlandse Recordhoudster: ”Ik ben heel erg blij dat ik zaterdag in de finale mag lopen op de 400 meter. Het wordt voor mij de eerste finale ooit op een groot toernooi.” Haar landgenote Madiea Ghafoor wist in haar serie tweede te worden (51.29s). Dat leverde direct een grote Q achter haar naam op, tot grote tevredenheid van de Amsterdamse Ghafoor. De twee atletes stuwen elkaar al het hele baanseizoen naar mooie prestaties. Ghafoor: ”Het is heel fijn dat wij elkaar met goede tijden en klasseringen kunnen opjagen. We zien elkaar natuurlijk wel als concurrenten, maar dan op een positieve manier. Ik gun haar het beste in de finale. Zaterdagavond zullen De Witte en Ghafoor voor Nederland een medaille proberen te winnen.

Solomon Bockarie vertelde gisteren tegenover ons dat hij voor een podiumplek op de 200 meter zou gaan. In Amsterdam werd hij tevens twee jaar geleden vierde op die afstand. Het werd geen podium, maar wel een beste seizoenstijd voor het sprintkanon (20.39s).

Nadine Visser startte haar finale op de 100 meter horden uitstekend. De eerste vijf hordes nam ze met speels gemak, maar vervolgens kon ze het niveau niet vasthouden. De 23-jarige atlete was zichtbaar teleurgesteld dat ze geen podiumplek wist te bemachtigen. ”Ik weet niet waar het vandaag fout ging. Ik moet mijn race maar eens rustig gaan bekijken.” Tevreden was Visser absoluut niet met haar vierde plek: ”Ik kwam echt voor een medaille en dat is niet gelukt.” Toch mag Nadine Visser met een Nederlands Record, die ze in Stockholm liep, terugkijken op een prima seizoen.

Voor Eefje Boons zat het toernooi er na de halve finale op. Ze kwam net tekort om zich te plaatsen voor de finale, maar kan desondanks terugkijken op een goed toernooi.