Nadine Visser grote verrassing op WK Indoor

door hardloopnetwerk

Het WK Indoor in Birmingham zit er voor de Nederlanders op. In totaal kwamen acht Nederlandse atleten in actie, waaronder de verrassing van het WK; Nadine Visser. Wij hebben voor jullie het overzicht van de Nederlanders op een rijtje gezet.

Door de redactie

• Het is voor Nadine Visser haar eerste medaille op een WK. Toen Nadine Visser haar naam als derde op het bord zag verschijnen in de finale van de 60 meter horden, kon de atlete van succescoach Bart Bennema het zichtbaar niet geloven. In de halve finale liep ze al het Nederlands Record van 7,83s om vervolgens in de finale 7,84s als derde af te sluiten. Tegenover de NOS verklaarde ze: ”Dit is bizar, dit moet echt nog even landen”. Met deze tijd heeft Visser het Nederlands Record in handen. Het voormalige record dateerde uit 1989 van Marjan Olyslager.
  • Sifan Hassan moest op de 1500m haar meerdere herkennen in Muir (2e) en topfavoriete Dibaba (1e). Op de eerste dag van het WK pakte ze knap een zilveren medaille op de 3000 meter en versloeg ze de Britse Laura Muir. Gisteravond waren de rollen omgedraaid, want toen versloeg Muir de dappere Sifan Hassan.
  • Voor Schippers was het WK Indoor meer een toernooi om haar start te verbeteren. Haar focus ligt volledig op het EK Outdoor, dat komende zomer in de hoofdstad van Berlijn plaats zal vinden. In de halve finale ging ze als beste tijd van de niet geplaatste sprinters door naar de finale. In de finale werd ze vijfde en verklaarde ze tegenover de NOS dat ze een ‘oke’ race had gelopen. Met haar tijd van 7,10s zat ze nog behoorlijk ver van winnares Ahouré, want het sprintkanon uit Ivoorkust won in een spectaculaire finale met een tijd van 6,97s.
  • Eelco Sintnicolaas eindigde met 5997 punten op een mooie vijfde plaats bij de meerkampers.
  • Voor Eefje Boons was het haar debuut op het WK Indoor. De geboren Deventenaar strandde in de halve finale van de 60 meter horden.
  • Ook Madiea Ghafoor lukte het niet om de finale te bereiken. De 25-jarige Amsterdamse kwam als derde over de finish in Birmingham, wat niet genoeg was om een finaleplek te bemachtigen. Alleen de snelste twee atleten mochten door naar de finale.
  • Koen Smet mocht als laatste Nederlander zijn spikes aantrekken. Gisteren overleefde hij de series op de 60 meter horden, maar vandaag kwam hij tekort om de finale te bereiken.
  • Voor Jamile Samuel zat het toernooi er vrijdag al op. De nummer twee van het NK Indoor werd in de series op de 60m uitgeschakeld.