door hardloopnetwerk

Het is weer maandag! Tijd voor het ‘Team van de Week’. Onze jury bestaat uit Jasmijn Bakker, Veerle Bakker en Max Kooijmans. Zij hebben weer een selectie gemaakt van de uitblinkers van het afgelopen weekend.

Door de redactie

Hoofdsponsor Team van de Week: the IN connection

Nadine Visser: Dé verrassing van het weekend en haar definitieve doorbraak. Het is voor Visser haar eerste medaille op een WK. Toen de inwoner uit Arnhem haar naam als derde op het bord zag verschijnen in de finale van de 60 meter horden, kon de atlete van succescoach Bart Bennema het zichtbaar niet geloven. In de halve finale liep ze al het Nederlands Record van 7,83s om vervolgens in de finale 7,84s als derde af te sluiten. Ze krijgt van ons daarom ook de rode trui, omdat ze volgens onze jury de beste prestatie heeft geleverd.

Sifan Hassan: Ze mag met twee medailles in haar koffer terug naar Portland vliegen. Op de eerste avond van het WK Indoor won Hassan een zilveren medaille op de 3000 meter. Op zaterdagavond moest ze haar meerdere herkennen in Muir en Dibaba en won ze een bronzen medaille.

Dafne Schippers: Het was voor Schippers nog even spannend of ze überhaupt wel in de finale mee mocht doen. Als beste tijd van de niet geplaatste mocht ze alsnog de 60 meter baan in de Arena Birmingham afleggen. De Utrechtse eindigde als vijfde.

Eefje Boons: Voor Boons was het haar eerste WK. De specialist op de 60 meter horden strandde in de halve finale.

Koen Smet: De Phanos atleet werkt hard aan een comeback na een depressie. En met succes! Koen Smet strandde net als Eefje Boons in de halve finale, maar kan terugkijken op een prima toernooi. Vooral in de zomer verwachten wij veel van de Amsterdammer.

Eelco Sintnicolaas: De meerkamper eindigde met 5997 punten op een mooie vijfde plaats.

Madiea Ghafoor: De Nederlandse Kampioene op de 400 meter lukte het niet om de finale te bereiken. De 25-jarige Amsterdamse kwam als vierde over de finish in Birmingham, wat niet genoeg was om een finaleplek te bemachtigen. Alleen de snelste twee atleten mochten door naar de finale.

Jamile Samuel: Het sprintkanon uit Amsterdam maakt onze selectie compleet. Desondanks dat ze in de series al werd uitgeschakeld, kan Jamile terugkijken op een prima indoorseizoen. Met een zilveren medaille op het NK Indoor reisde ze af naar Birmingham waar ze zich met de wereldtop mocht meten.