Home Laatste Nieuws Marathonloopster Anne Luijten met vertrouwen naar Parijs

Marathonloopster Anne Luijten met vertrouwen naar Parijs

door Eric Roeske

Anne Luijten kijkt met vertrouwen uit naar de olympische marathon in Parijs. Tijdens de EK halve marathon in Rome door de binnenstad met finish in het olympisch stadion werd ze 33e in 1.12.17. Ogenschijnlijk zo fit als een hoentje stond ze in de mixed zone de pers te woord. ,,Ik had gehoopt dat ik met deze race hier wat hoger was geëindigd, maar het niveau is hier gewoon heel hoog, dus ik moet gewoon beter worden, dat is de conclusie. Werk aan de winkel.”

Door: Eric Roeske

Gedurende de race schoof ze steeds een beetje verder op. ,,Ik ben blij dat ik niet harder gestart ben. Op 18 kilometer ben ik weggelopen van een meisje dat de hele tijd voor me liep.” Ze was zeer te spreken over het iconische startpunt nabij het Colosseum maar van de drie rondjes van telkens vier kilometer nabij het stadion kon ze zich niet veel meer herinneren. ,,Ik had andere dingen aan mijn hoofd”, grinnikte ze. Ondertussen was ze tevreden over haar hitteplan voor Rome. ,,De koelingstechnieken hebben gewerkt. Ik kreeg van Susan (Krumins, een van de MiLa bondscoaches, red.) een flesje aangereikt en een soort van panty met ijs. Ik heb ook geen buikpijn gekregen van het koele drinken onderweg, dus dat gaan we in Parijs ook zo doen.” Luijten kwam donderdag pas naar Rome vanuit Sankt Moritz, waar het de afgelopen week op 1800 meter zelfs gesneeuwd heeft.

Alles over EK Atletiek (tijdschema, livestream & startlijsten)

Haar route naar Parijs gaat via Nederland en vervolgens weer op hoogtestage in Sankt Moritz. ,,Ik blijf tot dinsdag in Rome om te herstellen. In eerste instantie ga ik me vervolgens eerst een maand thuis in Arnhem voorbereiden en dan weer een maand naar Sankt Moritz. Ik kom van het eerst van hoogte af en dan direct racen, en dat is goed bevallen.” Het omgaan met de kou op hoogte ging ook goed. ,,We hebben van de Atletiekunie een sensor gekregen waarmee je je lichaamstemperatuur kan meten. Ik heb met allerlei extra lagen getraind waarmee ik mijn temperatuur op 38 graden of hoger kon houden. Op die manier en met warme baden ging dat goed.”

Jacelyn Gruppen werd 42e in 1.13.26. in een veld van 69 deelneemsters. Filmon Tesfu liep een knappe wedstrijd in een tijd van 1.02.42, goed voor een 19e plaats. De race bij de vrouwen werd gewonnen door de Noorse Karoline Grovdal in 1.08.09, die vrijdagavond ook al tweede werd op de 5000 meter, de Italiaan Yemanebernan Crippa was de beste man in 1.01.03. 

Nieuwsbrief: Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox

Foto’s: Erik van Leeuwen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten