Home Laatste NieuwsBriefwisseling Luijten: ”Het zal wel druk zijn met die Europeanen en Amerikanen”

Luijten: ”Het zal wel druk zijn met die Europeanen en Amerikanen”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Wat leuk dat jij (of eigenlijk Susan) Amerikaanse teamgenoten op bezoek had! De dochter van je coach was één van hen zag ik, en zij gaat nu geloof ik nog bij Jasmijn Lau langs, dus wellicht zie ik haar nog. Ik ben net als jij ook een keer met een Amerikaans vriendinnetje op de grachten in Leiden gaan varen. We hebben toen nog veel meer gedaan, maar uiteindelijk zei ze achteraf dat ze het varen op de grachten het allerleukst vond. Een goede keus dus! Over internationale vrienden gesproken: ik krijg deze zomer minstens twee van mijn voormalige teamgenootjes op bezoek, een Amerikaanse vriendin en een Zweedse vriendin. De één komt meer als toerist, de ander om een aantal wedstrijden in Nederland/België/ Duitsland te lopen en tussendoor lekker in Arnhem met mij te trainen. Ik ben zelf alleen een keer bij een Duitse teamgenoot in Berlijn op bezoek geweest (buiten de VS dan) maar verwacht in de toekomst nog wel meer van dat soort bezoekjes – met vrienden in onder andere Duitsland, Spanje, Engeland, Zweden, en Frankrijk, allemaal overgehouden aan mijn tijd in Portland, liggen er genoeg leuke uitstapjes in het verschiet!

Ik vrees dat ik je niet meer ga zien voor het EK in Berlijn, want jij bent ondertussen al onderweg naar St Moritz. Een deel van mijn groep is maandag ook naar St Moritz gereden. Ik heb er nog even over nagedacht om mee te gaan, maar om mezelf een beetje in bescherming te nemen blijf ik lekker thuis. Ik wil me vooral niet weer over de kop lopen en gelukkig zijn er een aantal andere teamgenootjes die wel gewoon nog in Arnhem zijn, en waarmee ik lekker kan trainen. Eerst de basis maar weer helemaal goed hebben en snelle tijden lopen, daarna gaan we eventueel wel weer naar stages kijken!

Een deel van mijn groep is maandag ook naar St Moritz gereden.

Ik hoop natuurlijk dat jij in St Moritz een mooie trainingsstage kunt draaien. Wellicht kan je zelfs nog wat combineren met mijn teamgenootjes Ben en Geart, doe ze maar de groetjes ?. Van Zuid-Afrika heb ik wel geleerd dat je in het begin echt rustig moet doen – een middel om daarmee te helpen is het nemen van je ochtendhartslag, gelijk als je wakker wordt. Maar jij en je trainer zijn verstandig en ervaren genoeg dat je vast in supervorm richting het EK gaat! Geniet van de mooie trainingen en de prachtige natuur daar en misschien kan je me volgende week wel vertellen welke grote namen je allemaal hebt zien trainen… Het zal er wel druk zijn met al die Amerikanen en Europeanen die zich daar voorbereiden op de wedstrijden die nog komen gaan! Ik ben bijvoorbeeld benieuwd of je de ‘Bowerman Babes’ gaat zien, de meiden van de Bowerman Track Club die net als het Nike Oregon Project hun thuisbasis in Portland hebben. Dat lijkt me nou echt een leuke groep! Je ziet dat op het hoogste niveau niet zo vaak, een grote groep topatleten die samen trainen. Maar blijkbaar kan het dus wel!

Het zal er wel druk zijn met al die Amerikanen en Europeanen die zich daar voorbereiden op de wedstrijden die nog komen gaan!

Ik ga de komende weken rustig verder met trainen – ik ben nu gelukkig klaar met school, dus dat vind ik wel echt heerlijk! Zo heb ik nu alle tijd om naast de trainingen ook al mijn oefeningen van de fysiotherapeut voor het versterken van mijn rechterheup & voet af te werken, zonder de hele tijd te hoeven denken aan alle andere dingen die ik moet doen. Afgelopen zondag liep ik trouwens nog een 1500 metertje op de competitie en die ging alweer wat harder dan 2 weken eerder – en solo met veel wind. Nu verder bouwen en wellicht loop ik nog een 1500 meter in Heusden.

Het is een beetje een lange brief geworden maar ik had ook veel te vertellen! Laat je me snel alles weten over je stage…?

Groetjes,

Anne

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten