Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Hardloopkleding: do of don’t?

Hardloopkleding: do of don’t?

door hardloopnetwerk

Ik weet dat het al een tijdje geleden is dat jullie nog een blog van mij hebben zien verschijnen, mijn excuses. Hopelijk vinden jullie deze blog weer leuk om te lezen! In deze blog ga ik het hebben over topics die voor de ene persoon een absolute ‘do’ zijn, maar voor een andere persoon een totale afknapper, een ‘don’t’. Daarom dat ik hier graag eens bij wilde stilstaan.

Door Reneé Eykens

Hieronder heb ik een aantal onderwerpen opgelijst die tot deze categorie behoren.

  • Lange kousen

Op deze foto draag ik nu witte kousen. Hierover kreeg ik zowel positieve als ‘negatieve’ reacties: “Witte kousen zijn een no go!”. Maar worden ze nu niet weer terug ‘in’? Ik vind het persoonlijk nog wel iets hebben moet ik zeggen. Naast de witte kousen zijn er natuurlijk ook de kousen met leuke figuurtjes en allerlei kleurtjes. Ook deze durf ik wel eens te dragen, op een stabilisatietraining bijvoorbeeld!

 

 

 

  • T-shirt in broek

Renée met t-shirt in de broek.

Dit topic zouden we kunnen verbloemen door het feit dat het toch ook een onderliggende reden kan hebben: ons beschermen tegen de koud. Vaak voorkomend is dat het onderste laagje in de broek wordt gestoken om het iets warmer te hebben, maar tegenwoordig zijn we het meer en meer ook bewust gaan dragen.

  • ‘Hoofddeksel’

Denk hierbij aan een muts of een pet. Vaak zijn het eerder de jongens die we hiermee zien verschijnen op de training. Helaas heb ik hierbij geen voorbeeldje van mijzelf aangezien mijn hoofd te klein is om iets passend te vinden.

  • Veel make up

Deze is echt wel heel persoonlijk. Meiden zien er natuurlijk wel graag meer dan oké uit, zelfs als ze moeten trainen/presteren. Als je met je snoet op tv komt, wil je natuurlijk achteraf niet denken ‘had ik maar…’.

  • Matchy-Matchy

Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar outfit bij elkaar past en matcht. Zowel de schoenen als de kousen, hoofddeksel, broek, en vest. Maar tegenwoordig wagen atleten zich eraan om ervoor te zorgen dat hun kledij ‘clasht’ , om zo dan weer een outfit te creëren die in het oog springt, de aandacht trekt. Wat zou jij doen?

 

 

 

  • Driekwartbroek

Terwijl ze er meestal wel leuk uitzien, wordt het door bepaalde fashionista’s echt gezien als een ‘no go’. Vaak kan een vrouw er nog wel vlotter mee weg komen dan een man.

 

 

 

 

 

  • Short over tight

Bij deze topic zien we dan weer vaak het omgekeerde. Een man, vaak een sprinter, zie je hiermee weleens op de piste verschijnen. Het geeft een extraatje aan hun totale outfit. Het kan er echt wel cool uitzien! Hoewel ik nog niet echt vrouwen heb gespot met deze do/don’t heb ik me er wel al eens aan gewaagd.

 

 

Voila, hopelijk was deze blog het wachten waard! Wat denken jullie ervan? Do of don’t?

Foto’s: Instagram Renée Eykens

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten