Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

door hardloopnetwerk

Hi Anne!

Jij ook nog de beste wensen voor 2018! Het was leuk om je zo goed te zien lopen in Soest. Toch een mooie bevestiging na je sterke optreden bij de Warandeloop. Ik was inderdaad komen kijken met een Amerikaans teamgenootje van me. Kon ik hem even laten zien hoe écht crossen eruitziet! Toch wel iets anders dan al die crossen op golfbanen in de VS. Het was ook wel een erg heftige editie dit jaar, maar gelukkig maakt dat het alleen maar mooier!

Naast het jaar zo mooi af te sluiten ben je 2018 ook meteen goed begonnen met een trainingsstage in Zuid-Afrika. Af en toe zie ik wat foto’s voorbijkomen en het ziet er niet verkeerd uit! Ik kan ook wel wat zon en warmte gebruiken en dan spreek ik niet alleen voor mijzelf denk ik. Daarnaast heb je daar een atletiekbaan van gras?! Supercool! Ik vind het zelf altijd erg fijn om onverhard te lopen, want dan hoef ik me minder zorgen te maken over het oplopen van blessures. Ik heb in het verleden twee keer een stressfractuur in mijn voet gehad, dus nu zorg ik ervoor dat als ik meer kilometers maak ik dat in ieder geval onverhard doe.

Zelf vlieg ik vandaag terug naar Portland! Het was fijn om weer even terug in Nederland te zijn, maar ik heb ook echt weer zin om in mijn andere huis te zijn. Ik heb na het EK cross even rustig aan gedaan en ben nu al weer een tijdje aan het opbouwen. Vorige week heb ik ook maar even een indoortraining gedaan, want ik loop zaterdag al mijn eerste indoorwedstrijd! Indoor is voor mij zeker geen prioriteit, maar ik moet zeggen dat ik het wel heel erg leuk vind. Ik denk dat je niet het hele jaar door op je scherpst kan zijn en daarom maak ik net als vorig jaar de keuze om de focus vooral op het trainen te houden tijdens het indoorseizoen. Dit betekent niet dat ik niet alles geef tijdens een wedstrijd, maar ik probeer mijn piekvorm wel te bewaren voor outdoor.

Doelen voor 2018? Mijn hoofddoel zijn de NCAA-kampioenschappen begin Juni. Vorig jaar wist ik daar verrassend de finale te halen en dit jaar zou ik graag in die finale wat moois laten zien. Daarnaast is er natuurlijk een EK Atletiek in Berlijn waar ik mij graag voor plaats. Nu ik niet meer onder de 23 ben zou het mooi zijn als ik meteen een “echt” senioren-toernooi mee kan maken. Verder kan ik het EK cross in Tilburg natuurlijk ook niet vergeten! Je land vertegenwoordigen op een toernooi in je eigen land is wel heel gaaf. Wat zijn jouw doelen voor 2018? Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd nu ik zo mijn eigen doelen op een rijtje heb gezet. En hoe gaat het in Zuid-Afrika? Ik hoor graag wat spannende verhalen (je weet maar nooit)!

Groetjes,

Noah

Foto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten