Home Laatste Nieuws Bonevacia terug bij trainer in Bahrein

Bonevacia terug bij trainer in Bahrein

door Tijn Piest

Liemarvin Bonevacia (30) heeft aangekondigd terug te keren naar zijn oude coach José Ludwig Rubio uit de Dominicaanse Republiek, die sinds twee jaar hoofdcoach van Bahrein is. De Nederlands recordhouder op de 400 en de 4×400 meter verruilt thuisbasis Papendal voor Bahrein en start daar binnenkort met de voorbereidingen op de Olympische Spelen. Wij spraken met hem over deze keuze.

Je wist je dit jaar niet te plaatsen voor de WK in Doha. Hoe kijk je terug op dit baanseizoen?

“Mijn baanseizoen was niet het beste dit jaar, doordat ik een blessure had. Ik had veel hamstringproblemen.”

Waarom heb je de keuze gemaakt om niet meer op Papendal te trainen en terug te gaan naar je oude coach?

“Met José Ludwig Rubio heb ik de meeste successen behaald. Onder hem heb ik 44.72 seconden gelopen op de 400 meter en twee bronzen medailles gehaald op de Europese Kampioenschappen [EK Amsterdam ’16 & EK Indoor Belgrado ’17, red.]. Ik heb ook gekozen om weg te gaan, omdat ik in de warmte wil trainen. Ook financieel is het niet meer handig om op Papendal blijven trainen [Liemarvin heeft onlangs de A-status verloren, red.]. ”

“Wanneer ik in Bahrein ben, zal de coach mij zeggen welke wedstrijden we zullen doen.”

Wanneer begin je in Bahrein met trainen en wat wil je daar bereiken?

”Vanaf volgende week begin ik al bij hem te trainen. Ik wil mijn derde Olympische Spelen bereiken. Dat is mijn grootste doel. Ik ga helemaal voor de 400 meter.”

Wat beschouw je als het mooiste moment uit je carrière tot nu toe?

“Ik heb eigenlijk twee mooie momenten. Ze zijn speciaal voor mij, want beiden waren in Amsterdam: de eerste keer dat ik het Nederlands record heb verbroken tijdens het NK in 2014 en de tweede is mijn bronzen medaille op de Europese kampioenschappen op dezelfde baan in 2016. Dat was fantastisch!”

Mijn grootste doel is om nog een keer de Spelen te halen.”

Heb je je eerste wedstrijden al gepland staan? Ga je nog een indoorseizoen lopen?

“Ik heb nog geen vast schema nu. Mijn grootste doelen zijn het EK in Parijs volgend jaar en Tokio 2020. Wanneer ik in Bahrein ben, zal de coach mij zeggen welke wedstrijden we zullen doen en of ik indoor ga doen: ja of nee.”

Wat zijn je grootste ambities?

“Mijn grootste ambitie is om nog een keer de Olympische Spelen te halen en nog een keer 44 seconden te lopen.”

Foto: Bjorn Parée (OS 2016)

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten