Home Hardlopersverhalen Bianca Gordijn: ”De marathon heb ik gelopen om geld in te zamelen voor KIKA”

Bianca Gordijn: ”De marathon heb ik gelopen om geld in te zamelen voor KIKA”

door hardloopnetwerk

Afgelopen weekend liep Bianca Gordijn haar allereerste marathon ooit. Haar doel? Geld inzamelen voor behandeling tegen kanker om een bijdrage te leveren om deze vreselijke ziekte uit de wereld te helpen. Wie is deze sympathieke loopster?

Door de redactie

Afgelopen zondag liep je de marathon van Berlijn. Met welk gevoel kijk je terug op je eerste marathon?
”Ik kijk terug met een trots gevoel op mijn eerste marathon. Ik ben super blij dat ik het heb kunnen doen.”

Je zet je in voor KIKA. Een stichting die zich inzet om kanker de wereld uit te helpen. Wat motiveert jou om geld in te zamelen tegen deze vreselijke ziekte?
”Kinderen zijn onze toekomst. Zij moeten het later doen en dan kan je niet ziek zijn. Spijtig genoeg sterven er ook kinderen aan deze verschrikkelijke ziekte. Door geld in te zamelen via onder andere tuincentra’s helpen wij zo de genezingskansen omhoog te krijgen. Wij staan daar dan vaak met een klein groepje bij een tuincentra en is echt aan de mensen zelfs of ze doneren of niet. Helaas horen wij ook vaak dat het niet mag door dat er collectanten opdringerig gaan doen en dat vinden wij uiteraard jammer.”

Door geld in te zamelen via onder andere tuincentra’s helpen wij zo de genezingskansen omhoog te krijgen.

Wat blijft je het meest bij van de Berlijn Marathon?
”De sfeer van Berlijn en onze mooie KIKA groep. Wat mij ook bij blijft, is dat ik bij het 21 kilometer punt brak. Ik had geen support bij mij, dus heb ik even de fysio geknuffeld en potje lopen huilen.

Volgend jaar ga je de marathon van Athene lopen. Het duurt misschien nog even, maar met welke verwachtingen ga je naar de hoofdstad van Griekenland?
”Ik verwacht dat het ook weer een mooi avontuur gaat worden in Athene, ondertussen zijn wij al met een mooi groepje van 21 man die rennen voor KIKA.”

Als je één wens in vervulling mag laten gaan, wat zou dat dan zijn?
”Ik hoop dat de genezingskansen hoger worden, dat zou mij goed doen.”

Wat wil je alle mensen meegeven die voor het eerst een marathon lopen?
”Ga genieten, volg een schema wat bij je past en zoek een mooie marathon uit waar je wil lopen. Persoonlijk vind ik het mooi om er een goed doel aan te koppelen. Het maakt de marathon nog meer bijzonder. En niet onbelangrijk; neem ook supporters mee.”

Foto: PR Bianca

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten