Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atleet van de week: Robin van Riel

Atleet van de week: Robin van Riel

door hardloopnetwerk

Robin van Riel hoopt zich komende zomer te plaatsen voor het WK onder de 20 in Tampere. De atleet van Jack van Avendonk maakte op zijn negende de overstap van voetballer naar atleet. En met succes! Wij besloten Robin wat vragen te stellen.

Door Jasper Boot

Wanneer ben je begonnen met atletiek?

Ik ben op mijn 9e begonnen met atletiek. Ik had de Tilburg Ten Miles 1K Runaway gelopen en werd uitgenodigd voor de landelijke finale in de Omnisporthal. Dit was tegelijk met het NK indoor senioren en vond dat meteen heel gaaf! Daarna heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met voetballen te beginnen met Atletiek bij AV-Attila. In 2011 heb ik de overstap gemaakt naar het hardlopen en ben ik gaan trainen bij de jeugdgroep onder leiding van Andre Wentink. In 2016 ben ik overgegaan naar het MiLa-team Runnersworld Tilburg onder leiding van Jack van Avendonk.

Waar ligt jouw kracht als atleet?

Ik denk dat ik een goede focus heb op belangrijke wedstrijden en daar naar toe kan leven. Daardoor kan ik pieken op de momenten dat ik er moet staan. Verder heb ik altijd plezier tijdens de training!

Wat zijn jouw verbeterpunten?

Een verbeterpunt van mij is de 1500m. Mijn persoonlijk record staat nog van 2 jaar geleden op 3:56. Daar ga ik komend seizoen meer op richten, want daar kan nog wel een paar seconden vanaf. Verder wil ik in het geheel verbeteren als atleet.

Wat zijn jouw ambities op korte termijn?

Op dit moment wil ik een zo goed mogelijk crossseizoen lopen, voornamelijk met het oog op het baanseizoen. Ik merk dat als ik een goede winter heb, dat ik tijdens het baanseizoen daar veel voordeel uit haal. Komend jaar wil ik proberen me te plaatsen voor het WK U20 in Tampere, Finland.

Wat doe jij in de voorbereiding op een wedstrijd?

Ik probeer zoveel mogelijk te relaxen. Ik denk eigenlijk niet aan de wedstrijd en probeer zoveel mogelijk hetzelfde te doen als altijd. Het enige wat ik anders doe is dat ik de avond voor de wedstrijd pannenkoeken eet!

Met welke atleet zou jij één dag willen ruilen?

Ik zou eigenlijk met niemand willen ruilen, maar de mindset van (ex-veldrijder) Sven Nys en (wielrenner) Tom Dumoulin spreekt mij wel erg aan. Ze weten precies wat ze wel en niet kunnen en nemen daardoor geen onnodige risico’s tijdens de wedstrijden.

Wat is jouw favoriete sport naast atletiek?

Bij mij thuis kijken we altijd verschillende sporten op TV. Maar meestal kijk ik wielrennen, veldrijden of mountainbiken. De tactieken uit die sporten zijn ook toe te passen tijdens het hardlopen.

Doe jij liever een duurloop of een intervaltraining?

Ik kan echt genieten van een duurloop door de natuur! Ik probeer ook elke keer een andere ronde te lopen om nieuwe plekken te ontdekken. In Tilburg hebben we niet heel veel bossen, daarom ga ik regelmatig naar een andere plek toe om daar te trainen.

Wat is je levensmotto?

Tijdens een zware training denk ik vaak ‘’Remember why you started’’.  Focus op mijn doelen om het maximale eruit te halen!

Wat zou Hardloopnetwerk moeten veranderen om de Nederlandse atletiek nog aantrekkelijker te maken?

Het zou fijn zijn als je tijdens NK’s in je sponsorkleding mag lopen. Juist bij deze wedstrijden is veel media-aandacht. Als atleet ben je grotendeels afhankelijk van je sponsoren. Atletiek wordt nog aantrekkelijker voor bedrijven als atleten bij deze wedstrijden met logo’s op de kleding mogen lopen.

Foto: Odile Verzantvoort

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten