Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Ik kreeg wel een klein beetje heimwee naar Portland hoor!”

Anne Luijten: ”Ik kreeg wel een klein beetje heimwee naar Portland hoor!”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Gefeliciteerd met zowel een mooie 3e plek als team en een goed individueel resultaat door als 5e voor de Pilots te eindigen afgelopen weekend in Madison, Wisconsin. Net in de top-50 zag ik, met een 46e plek, en net onder de 24 minuten. Wat hebben jullie een diepte zeg! Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen dan komt het vast goed met jullie.

Natuurlijk heb ik de Flotrack-film van de training van het meidenteam gezien. Veel meiden ken ik niet meer, omdat die na mijn tijd bij het team zijn gekomen. Met de twee topmeiden ben ik echter nog steeds goed bevriend en het was erg leuk om hun training te zien en daarna de mooie resultaten in Wisconsin. Ik zie dat Flotrack jullie training nog niet gepost heeft, daar ben ik ook wel benieuwd naar! Ik kreeg wel een klein beetje heimwee naar Portland hoor! Ik heb daar natuurlijk zo’n supertijd gehad. Maar die heimwee was snel verdwenen toen ik afgelopen donderdag voor het eerst weer met mijn eigen team, Loopland Gelderland, mee mocht trainen.

Een paar weken geleden ben ik voorzichtig begonnen met twee keer per week intervaltrainingen op de grasbaan. Echter, ik mocht nog niet op onze normale trainingslocaties trainen omdat we mijn pees eerst rustig wilden laten wennen aan de snelheid, en daarna pas heuveltjes en onvlakke ondergrond wilden introduceren. Dat betekende dus meerdere keren naar Papendal fietsen voor mijn trainingen, terwijl mijn team gezellig min of meer in mijn achtertuin (Mariëndaal) aan het trainen was. En ik maar in mijn eentje rondjes lopen op de grasbaan (ook in-en uitlopen moest op de grasbaan gebeuren). Dat is natuurlijk niet het allerleukste, maar ik was allang blij want het is altijd nog een miljoen keer beter dan weer een training op de fiets. Op donderdag traint het team gelukkig ook op de grasbaan, en afgelopen donderdag mocht ik voor het eerst hard genoeg (tot 16 km/uur) dat ik 1000tjes mee kon doen met het team. En vandaag mocht ik dus voor het eerst een intervaltraining doen die niet op de grasbaan was. Hoera! De groep deed 15 minuten, 10 minuten, 5 minuten (steeds iets harder). Ik mocht van Honore alleen de 15 minuten en 10 minuten meedoen en dat vond ik wel lastig, maar het gaat er natuurlijk om dat ik morgen geen reactie heb en later deze week weer een intervaltraining kan doen! Hopelijk stoot ik me geen drie keer aan dezelfde steen en gaat deze tweede opbouw wel goed. Het is in ieder geval heerlijk om weer vooruit te kunnen kijken en op te kunnen bouwen.

Groetjes,
Anne

Heb jij een onderwerp dat je graag behandeld ziet in de volgende brief? Of een prangende vraag aan Noah of Anne? Stuur dan een mailtje naar anne-luijten@hotmail.com en misschien behandelen ze hem wel in hun volgende brief.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten