Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”Als elfjarig jongetje liep ik 10 km op de weg”

Noah Schutte: ”Als elfjarig jongetje liep ik 10 km op de weg”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne,

Fijn om te horen dat het opbouwen goed gaat. Zo te horen neem je het ook erg serieus en besteed je zo veel mogelijk tijd aan het herstel als mogelijk. Dag in dag uit al die extra oefeningen doen is niet niks! Maar het is het zeker waard als je straks aan het einde van het seizoen wat moois kan laten zien op de baan en de weg.

Wegwedstrijden zijn zeker leuk, ook al deed ik er nooit zo veel vanwege prioriteit voor de cross en de baan. Aan de andere kant, de eerste wedstrijden die ik deed toen ik begon met hardlopen waren op de weg. Ik liep namelijk vooral met mij vader mee, of als conditietraining voor tafeltennis. En aangezien hij weleens een lokale wegwedstrijd deed als voorbereiding op de marathon, ben ik op die manier in mijn eerste wedstrijden terecht gekomen. We hadden het eerder over de 10.000m en dat je in de toekomst waarschijnlijk je debuut daarop wil gaan maken. Ik liep dus als 11-jarig jongetje al een 10km op de weg. Grappig dat ik nu met de dubbele leeftijd nog steeds niet langer heb gelopen dan 10km in wedstrijdverband.

Om het verhaal even af te maken: Toen ik zo’n 2 jaar later besloot om me bij de juniorenloopgroep van Leiden Atletiek aan te sluiten, waren de trainers verstandig genoeg om me eerste aan de kortere afstanden te laten proeven. Je loopt 10kms?! Begin maar met de 800m! Omdat ik de 10km té leuk vond om te missen, maakte ik de deal dat ik hem één keer per jaar mocht lopen. En dan koos ik natuurlijk voor mijn thuiswedstrijd, de Leiden Marathon 10km, die ik nu jammer genoeg al een tijd niet meer gelopen heb. Als ik nu op mijn eerste loopjaren terugkijk ben ik erg blij dat ik altijd verstandige trainers heb gehad. Ik denk dat dat de hoofdreden is dat ik nog steeds elk jaar beter word. Ben jij wel op de baan begonnen? Hoe was dat in de eerste paar jaren?

Bedankt nog voor de succeswensen. Regionals is eind volgende week, dus dat wordt spannend! Momenteel hebben we 8 jongens die zich 100% zeker hebben geplaatst, en drie twijfelgevallen, waarvan er gelukkig twee vrijwel zeker zijn. Zoals je weet plaatst de top 48 op de ranglijst zich in beide regio’s, dus als je daar net buiten valt is het hopen dat een paar atleten besluiten hun plek op te geven (meestal omdat de focus op een andere afstand ligt, zo geef ik mijn 10.000m plek op). Afgelopen weekend was onze laatste wedstrijd van het “reguliere” seizoen. De meeste teamgenoten die zich niet voor Regionals hebben geplaatst zijn hier dus nu niet meer. Dat is wel apart aan het einde van het seizoen hier, het is net een afvalrace. Ik zal je laten weten wie zich allemaal hebben geplaatst voor Nationals in mijn volgende brief!

Groetjes,

Noah Schutte

Foto: Instagram Noah Schutte

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten