Home Laatste Nieuws Youri Driessen: ”Mijn ultieme droom is om ooit een EK mee te maken als atleet”

Youri Driessen: ”Mijn ultieme droom is om ooit een EK mee te maken als atleet”

door hardloopnetwerk

Youri Driessen van Venloop Running Team kijkt met gemengde gevoelens terug op het jaar 2018. De atleet raakte voor zijn trainingskamp in het Duitse Bad-Dürrheim geblesseerd. Hierdoor begon zijn seizoen jammer genoeg niet met een goede voorbereiding. Zijn verhaal.

Door de redactie

Hoe kijk je terug op het jaar 2018 op sportief vlak?
Afgelopen jaar was voor mij qua hardlopen niet het allerbeste jaar. Net voordat ik met het Venloop Running Team op trainingskamp ging in Bad-Dürrheim raakte ik op het werk geblesseerd, dit kwam doordat een kar tegen mijn achillespees botste. Hierdoor begon mijn seizoen jammer genoeg niet met een goede voorbereiding. Toen deze blessure eindelijk weg was, bleek dat andere spiergroepen overbelast waren geraakt, waardoor de blessure nog een vervelende nasleep kreeg. Door wat meer rust te houden en daarna weer rustig op te bouwen ben ik nu gelukkig alweer enige tijd blessurevrij. Hierdoor ben ik dit jaar extra gemotiveerd om er een goed seizoen van te maken. Afgelopen jaar was voor mij dan ook vooral een jaar waarin ik mentaal ben gegroeid.

Toen deze blessure eindelijk weg was, bleek dat andere spiergroepen overbelast waren geraakt, waardoor de blessure nog een vervelende nasleep kreeg.

Op welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots?
Op twee prestaties ben ik erg trots, in 2017 liep ik bij de Nederlandse kampioenschappen outdoor voor junioren de 5000m. Hier liep ik tijdens deze wedstrijd een verrassend snelle tijd. In 2018 wist ik mijzelf op het NK indoor voor junioren ook te verbazen. Tijdens deze wedstrijd liep ik de 1500m waarvoor ik mij als een-na-laatste geplaatst had voor de series. Vervolgens miste ik voor het tweede jaar op rij de finale op een paar honderdste. Als je dan op een paar honderdste de finale mist voor het tweede jaar op rij baal je enorm maar tegelijkertijd geeft het je heel erg veel kracht om door te gaan.

Het crossseizoen is inmiddels in volle gang. Waarom is crossen zo belangrijk?
Crossen is vooral belangrijk om sterker te worden. Crossen is heel anders dan een baan of wegwedstrijd, je legt hierbij de basis voor het zomerseizoen. Hier ligt uiteindelijk de focus. Daarnaast vind ik crossen gewoon super leuk om te doen, het leukste is om door de modder te crossen en tegen concurrente van meerdere disciplines te strijden.

Afgelopen zomer kampte je met wat blessures. Hoe sta je er nu voor?
Deze blessures waren inderdaad niet fijn om mee te maken dit hoort er helaas wel bij. Ik ben blij dat mijn trainers, Martijn Venhuizen en An Lenders en mijn teamgenoten mij hierin hebben gesteund en in mij zijn blijven geloven. Ik ben nu weer blessurevrij en helemaal klaar voor het cross- en indoorseizoen. Ik ben dit jaar door onder andere extra gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen.

Ik ben blij dat mijn trainers, Martijn Venhuizen en An Lenders en mijn teamgenoten mij hierin hebben gesteund en in mij zijn blijven geloven.

Wat is jouw ultieme droom?
Mijn ultieme droom is om ooit een EK mee te maken als atleet. Het lijkt mij fantastisch om voor Nederland te strijden op een groot toernooi! Natuurlijk is het wel belangrijk om realistisch te blijven en ga ik eerst mijn uiterste best doen voor een top 5 klassering bij een Nederlands kampioenschap. Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie als atleet in de toekomst nog veel van mij zullen horen!

Vanaf volgend jaar zijn niet al onze interviews meer via de website te lezen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om de artikelen te blijven ontvangen.

Meld je nu gratis aan voor onze nieuwsbrief

Foto: Eigen pr Yourri Driessen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten