Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Nadine Visser

De week van Nadine Visser

door hardloopnetwerk

Afgelopen vrijdag wist Nadine Visser zich te plaatsen voor het WK Indoor. De atlete van Bart Bennema blonk uit op de 60m horden en wist de finale te bereiken. Wij vroegen Nadine om haar week voor ons bij te houden.

Door Jasper Boot

Maandag 22-1

Ik kwam afgelopen zaterdag terug uit Sant Cugat, waar ik 2,5 week op trainingsstage ben geweest. Het weer was daar helaas maar iets beter dan in Nederland, maar ik heb wel erg goed kunnen trainen zonder de afleidingen van thuis. Vandaag was dus een rustig ‘inkomdagje’ op Papendal met een uitgebreide warming up, wat kogelstoten en een krachttraining. Daarna boodschappen, koken, een wasje draaien en andere huishoudelijke taken.

Dinsdag 23-1

Vandaag stond een erg leuke training op het programma; hordenstarten in Omnisport, de hal waar het NK atletiek wordt gehouden. Dit was alweer de laatste hordentraining voor mijn eerste wedstrijd vrijdag. Na de training ging ik nog naar Papendal om te lunchen en langs de fysio te gaan. Hierna weer boodschappen (nu voor 2 dagen), en in mijn massage herstelapparaat. ‘s Avonds wilden mijn vriend Steven en ik een film kijken, maar we blijken een gave te hebben om saaie films uit te kiezen 😉 Dus het werden uiteindelijk 2 afleveringen van Black mirror, een erg aparte serie door mijn trainingsmaatjes aangeraden.

Woensdag 24-1

De laatste training voordat ik naar Berlijn vlieg morgen. Wat tempoloopjes en kracht. Daarna langs autogarage Louwman om mijn Toyota te laten repareren. Daar wachtende pakte ik mijn schoolboek erbij, dat moet ook nog gebeuren..

Donderdag 25-1

Vanmiddag vlieg ik naar Berlijn toe. Maar eerst vanochtend nog met Steven naar het ziekenhuis in Nijmegen voor een laatste check na zijn operatie een paar maanden terug. Daarna daar nog even geluncht, Steven op het station afgezet en zelf doorgereden naar Schiphol.

Om 18 uur kwam ik, samen met Koen Smet, aan in Berlijn. We konden gelijk aanschuiven bij het avondeten en daarna ging ik naar mijn kamer, die ik deelde met Madiea Ghafoor. Voor het slapen keek ik nog even een aflevering van Prison Break, mijn favoriete serie, die ik op trainingsstage met roomie Anouk (Vetter, red.) ben begonnen te kijken.

Vrijdag 26-1

Wedstrijddag!

We konden lekker uitslapen en ik heb ‘s ochtends nog even wat losgelopen in de arena, want de wedstrijd was pas ‘s avonds. Toen Bart, mijn trainer aankwam hebben we even koffie gedronken en gingen we naar de arena toe. De warming up was een klein stukje van 2 banen breed, maar we mochten 20 min op de wedstrijdbaan om over hordes heen te gaan. Daarna naar de callroom en toen mocht ik van start! Er waren 2 series van 6 en er gingen 6 vrouwen door naar de finale. Ik werd 3e in mijn serie in 7.99s. Een erg mooie seizoensopener! Een uurtje later was de finale, waar ze een flink spektakel van maakten met lichten en vuur. Hier liep ik een honderdste sneller. Een geslaagde eerste wedstrijd dus, maar nog genoeg waar aan gewerkt kan worden. Voor het laatste onderdeel moest de hal een beetje verbouwd worden, want de mannen gingen binnen discuswerpen. Erg gaaf om te zien!

Zaterdag 27-1

Om 12 uur zou ik weer terugvliegen samen met Koen, Madiea, Churandy, Tianna en een manager. Helaas hadden we flinke vertraging en vlogen we om 13:30 uur. Wel ideaal dat ik mijn auto op lang parkeren had neergezet en dus zo weg reed van Schiphol. Ik ging niet gelijk naar huis, maar kon nog even bij de PEC indoor in Apeldoorn kijken waarna we met een groep vrienden sushi hebben gegeten in Apeldoorn.

Zondag 28-1

Steven (Nuytinck, red.) is jarig! Ik heb hem een darts set cadeau gegeven. Mét oche en scorebord en een mat voor op de grond, zodat die niet beschadigt. ’s Middags kwamen vrienden langs en werd het dartbord gelijk opgehangen en gebruikt. Ook de Sing Star voor de xbox was populair. Een gezellige afsluiting van de week dus! Morgen een nieuwe week, met zaterdag mijn 2e wedstrijd in Karlsruhe.

Foto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten