Home Laatste NieuwsAtleet van de week Samuel: ”Als ik eerste wil worden, dan moet ik iedereen verslaan”

Samuel: ”Als ik eerste wil worden, dan moet ik iedereen verslaan”

door hardloopnetwerk

Jamile Samuel was met een zilveren en bronzen medaille één van de uitblinkers van Nederland p op het EK atletiek in Berlijn. De 26-jarige Amsterdamse atlete beloonde haar goede baanseizoen in Berlijn. Wij interviewden haar naar afloop van de wedstrijden en besloten haar uit te roepen tot atlete van de week.

Door Jasper Boot

Naomi Sedney stond dinsdag in de persruimte uitbundig te juichen toen jij over de finish kwam op de 100 meter en je wist te plaatsen voor de finale met een persoonlijk record van 11.10s. Typeert dit jullie hechtheid als Nederlands team?
‘’Naomi en ik kennen elkaar al heel lang. Als de ene loper moet lopen en de andere niet, dan juichen wij voor elkaar. Dat is altijd al zo geweest. Als Naomi snel loopt, dan ben ik ook heel blij voor haar. Het is sowieso leuk om te horen dat ze uitbundig juichte, want dat zie je nooit.

Je werd in de finale van de 100 meter knap vijfde en je won twee medailles (brons op 200 meter en zilver met het estafetteam). Is dit je definitieve doorbraak?
‘’Ik vind het moeilijk om over mijzelf te zeggen dat ik nu definitief doorgebroken ben. Dit seizoen heb ik wel goed gepresteerd en heb ik persoonlijke records gelopen. Met twee medailles op het EK atletiek ben ik heel erg tevreden.’’

Op de Diamond League in Londen versloeg je een paar weken geleden Dafne Schippers? Zie je haar als concurrente?
‘’Niet specifiek. Alle meiden die snel lopen zijn concurrenten voor mij. Dafne Schippers is gewoon één van de atleten tegen wie ik loop. Als ik eerste wil worden, dan moet ik iedereen verslaan.’’

Met het estafetteteam won je op de slotdag van het EK nog een zilveren medaille. Hoe vond je het gaan?
‘’Het kan altijd beter, haha. De wissels kunnen nog wat beter. Als het perfect zou zijn, dan zou dat betekenen dat wij niet sneller kunnen, maar dat kunnen wij zeker!’’

Als ik eerste wil worden, dan moet ik iedereen verslaan.’

Na wat mindere jaren lijkt alles nu op zijn plek te vallen. Hoe verklaar je dat?
‘’Het kan nog beter, daar ben ik van overtuigd. Sinds 1,5 jaar train ik onder leiding van Bart Bennema (voormalig trainer van Dafne Schippers, red.) en gaan de trainingen lekker. Ik wil nog niet te ver vooruit kijken, maar ik bekijk het stapje voor stapje.’’

Jamile Samuel is bij ons te boeken voor clinics. Vraag en vrijblijvende offerte aan om ons te mailen naar vrienden@hardloopnetwerk.nl.

Foto: Owen Westerhout

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten