Home Voorpagina Lea Sprunger: “Deze medaille bewees dat ik de juiste keuzes heb gemaakt”

Lea Sprunger: “Deze medaille bewees dat ik de juiste keuzes heb gemaakt”

door hardloopnetwerk

Click here to read the interview in English.

Elke dag tellen wij af naar het EK Atletiek in Berlijn. Vandaag blikken we met Lea Sprunger vooruit op dit toernooi. In Amsterdam won ze de bronzen 400m horden medaille. Ze komt oorspronkelijk van de zevenkamp, maar realiseerde zich dat ze meer kans had als ze een ander onderdeel zou gaan doen. Uiteindelijk is ze uitgekomen bij de 400m horden. Naast de 400m horden is ze ook een hele goede 400m loopster. Afgelopen zondag liep ze namelijk een nieuw Zwitsers record op deze afstand. Tijdens het EK in Berlijn hoopt ze een medaille te winnen.

Door Veerle Bakker 

Als junior en onder 23 heb je vooral de zevenkamp gedaan op internationale toernooien. De daaropvolgende jaren liep je vaak de 200m en de 400m en de laatste jaren beoefen je ook de 400m horden. Kan je ons iets vertellen over deze veranderingen?

De filosofie van mijn club was om elke onderdeel te doen en dat is waarom ik met de zevenkamp begon en wat ik al mijn junioren jaren deed. In 2012 wilde ik heel graag naar de Olympische Spelen in Londen. Ik realiseerde me dat ik meer kans had op de 200m dat seizoen, dus ging ik dat onderdeel doen. Op dat moment wist ik al dat ik later de 400m horden wilde doen. Na de Europese Kampioenschappen in Zwitserland in 2014 heb ik de situatie geanalyseerd en heb ik besloten naar de 400m horden over te stappen. Ik ben nog steeds competitief op de 200m en 400m vlak en daarom doe ik soms ook deze onderdelen.

In 2012 wilde ik heel graag naar de Olympische Spelen in Londen.

Welk onderdeel vind je het leukst en waarom?

De 400m horden vind ik leuker dan de 400m vlak. Verder mis ik het verspringen heel erg.

Je hebt veel kampioenschappen gedaan, waaronder twee Olympische Spelen. Aan welk toernooi bewaar je de mooiste herinneringen?

Dat zijn allebei mijn toernooien in Londen. Mijn eerste Olympische Spelen in 2012 was prachtig. Mijn droom kwam uit. Het dorp, de sfeer in het stadion, alles was verbazingwekkend en groot. En 2017, ook in Londen, mijn eerste Wereld Kampioenschap waar ik in de finale stond. Ook aan dit toernooi heb ik hele goede herinneringen.

17 juli liep je een goede 4x400m estafette met het Zwitserse team. Wat maakt estafette speciaal?

De estafette is altijd leuk. Je presteert niet voor jezelf, maar voor het team. Het is de enige manier in onze sport om als team te presteren, daarom is estafette leuk. Je ervaart de emoties anders, omdat je de wedstrijd met een team beleeft.

Je hebt vroeger ook wedstrijden met je zus gelopen. Hoe was het om samen te lopen?

We zaten meerdere jaren samen in het 4x100m estafette team. Het was altijd plezierig en leuk. Voor ons was het een kans om elkaar een beetje meer te zien, omdat we niet op dezelfde plek woonde. Daarnaast, om het stokje van je zus te krijgen op de Olympische Spelen is onbeschrijflijk.

In Amsterdam won je de bronzen 400m horden medaille. Geeft deze medaille je vertrouwen voor het EK dit jaar in Berlijn?

Deze medaille bewees dat ik de juiste keuzes heb gemaakt om verschillende keren te wisselen van onderdeel. Natuurlijk gaf het me ook vertrouwen.

Deze medaille bewees dat ik de juiste keuzes had gemaakt om verschillende keren te wisselen van onderdeel.

Wat is je doel in Berlijn?

Mijn doel is om op zijn minst hetzelfde niveau te bereiken als in 2016. Ik hoop dus heel erg dat ik weer op het podium kan eindigen.

Foto: Evert Woutersen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten