Home Voorpagina ”La Vecchia Signora fan droomt van Olympische Spelen”

”La Vecchia Signora fan droomt van Olympische Spelen”

door hardloopnetwerk

Lapo Biancardi (19) geldt als groot atletiektalent in Italië. De jongeling is bovendien student aan het Instituto Tecnico Commerciale ‘Alessandro Volta’ in Florence. En naast dat hij het liefst naar Rita Ora luistert, Juventus aanmoedigt en graag de film The Hunger Games kijkt, loopt hij als atleet ‘de afstand van de dood’. Benieuwd naar Lapo? Een interview.

Door Joost Veenstra

Ciao Lapo! Wat is je favoriete afstand om te lopen? En waarom?

Mijn favoriete afstand is 400 meter, omdat het een combinatie is van snelheid en uithoudingsvermogen. Eigenlijk wordt deze afstand ook wel ‘de afstand van de dood’ genoemd en ik vind het leuk om altijd de grens op te zoeken.

Wat is je beste prestatie tot nu toe in je prille carrière?

Mijn beste prestatie is de 47.21 die ik gelopen heb. Dat was op 21 juli 2017 op het Europees Kampioenschap voor atleten onder de 20 jaar in Grosseto (Italië, red.).

Stel, Lapo: je kunt vier beroemde atleten uitnodigen voor een dinertje. Wie nodig je dan uit? En waarom?

Ik zou Jesse Owens (voormalig Amerikaans topatleet, red.) graag aan tafel willen hebben, omdat hij een atleet was die verhaal heeft geschreven in de geschiedenis van de atletiek. En de periode waarin hij leefde, niet erg gemakkelijk was. Namelijk 1936. Ook zou ik Usain Bolt uitnodigen, daar hij de snelste man ter wereld is die de tijden op de stopwatch van officials op ongelooflijke tijden liet stoppen. Ik nodig ook Wayde van Niekerk uit, omdat hij erin slaagde een record te verbreken op de 400 meter. Dat record behoorde toe aan een legende. Die legende, Michael Johnson, was recordhouder op de 400 meter en nodig ik daarom ook uit op het diner. Dan zou ik tijdens het eten even vragen wat er veranderd is sinds zijn pensioen in de atletiek is veranderd en wat hij tegenwoordig doet.

Heb je een bijgeloof voor een wedstrijd?

Ja, ik heb er een paar, maar ik verklap niks!

Wat is je motto?

“Geef altijd alles!”

Wat is je favoriete maaltijd tijdens de voorbereiding van de race?    

Mijn favoriete gerecht is spaghetti met tomatensaus.

Wie zijn in het leven belangrijk voor jou?

Dat zijn mijn familie en trainer, die er elk moment van de dag voor me zijn. Ook mijn vrienden dicht ik een belangrijke plek toe in mijn leven, omdat ze me in alles ondersteunen.

Waar droom jij van als atleet?

Mijn dromen liggen nu nog even in de la, maar ik hoop ooit deel te nemen aan de Olympische spelen om daar de kleuren van mijn land te verdedigen en om aldaar ongelooflijk mijn best te doen.

Tot slot. Wat wil je tegen je Nederlandse supporters zeggen?

Ik wil hen bedanken voor hun steun, omdat ze in mij geloven.

Foto: Instagram Bianciardi

[the_ad id=’8426′]

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten