Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Laatste Blog Bart van Nunen voor Berlijn Marathon!

Laatste Blog Bart van Nunen voor Berlijn Marathon!

door hardloopnetwerk

De afgelopen weken heeft Bart van Nunen – die dinsdag zijn 24ste verjaardag vierde – ons via een wekelijkse blog meegenomen in zijn voorbereiding richting Berlijn aanstaande zondag, waar hij gaat proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Van ”Een dag in het leven van...” en een training tijdens zijn trainingskamp, tot drinkbalans – en tapertips, het kwam allemaal voorbij. Hieronder leest u zijn allerlaatste blog voor de marathon. Houd u zondag (starttijd 9.15 uur) 2 dingen in de gaten: zijn tijd (sub 2:11.30) en positie (top-10). Het behalen van 1 van deze eisen betekent namelijk dat hij zich kwalificeert voor Tokio. Hardloopnetwerk wenst Bart heel erg veel succes en bedankt hem namens onze lezers voor het mooie inkijkje in zijn leven de afgelopen weken!

De Laatste Loodjes

Door Bart van Nunen

Nog iets minder dan 4 dagen en dan sta ik aan de start van mijn 2e marathon. Hoe zijn die laatste dagen eruit? En hoe staat het met de zenuwen?

In de laatste dagen doen we alleen nog maar minder. Ik heb deze week 2 rustdagen: één op maandag, en op vrijdag reis ik naar Berlijn dus dan hoef ik ook niet te trainen. Verder doe ik wat korte duurloopjes en morgen staat de laatste tempotraining op het programma. Deze tempotraining is niet meer dan 5×3 minuten tot maximaal halve marathonintensiteit, met wat in- en uitlopen. Kortom: een beetje spanning op de spieren zetten en verder vooral energie sparen. Ondanks dat je weet dat het wel goed zit en je in de laatste week niets meer kunt veranderen blijft dit toch spannend.

“Ik heb deze week 2 rustdagen: één op maandag, en op vrijdag reis ik naar Berlijn dus dan hoef ik ook niet te trainen.”

Koolhydraten stapelen

Aanstaande vrijdag vertrek ik dus, met de trein. Vrijdag start ik ook met een speciaal voedingsschema om vol energie aan de start te staan en eventuele darmproblemen te voorkomen. Wedstrijdspanning, in combinatie met de schokbelasting tijdens het hardlopen, kan namelijk zorgen voor darmproblemen. Hoewel ik hier niet vaak meer last van had, kwam ik tijdens mijn eerste marathon hiermee flink in de problemen.

“Vrijdag start ik ook met een speciaal voedingsschema om vol energie aan de start te staan en eventuele darmproblemen te voorkomen.”

Mijn voedingsschema ga ik niet in alle details hier opschrijven, maar het komt op het volgende neer: veel koolhydraten, iets meer dan ik verbruik op de dagen voor de wedstrijd, omdat ik ’s ochtends al aan de bak moet en dan niet al te veel meer kan eten. Daarnaast zal ik erg vezelarm eten, zo eet ik bijvoorbeeld op de ochtend van de wedstrijd witte rijst met honing en een wit bolletje met kipfilet. Niet echt een sterren-maaltijd dus, maar alles voor die snelle tijd.

Uitrusten

In de overige tijd doe ik vrijwel niks. De laatste dagen lig ik vooral veel op bed uit te rusten en om de tijd wat beter door te komen blijf ik tijdens de maaltijden wat langer natafelen. Andere dingen die ik op deze dagen doe zijn boeken lezen en series/films kijken.

Op de ochtend van de wedstrijd sta ik vier en een half uur van tevoren op, dus in dit geval om 4:45. Je zou denken dat je dan een beetje moe opstaat maar het tegendeel is waar: ik stuiter zo mijn bed uit, vol adrenaline en energie. Vandaag is het eindelijk zover!

Foto: Lars van Hoeven

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten