Home Laatste NieuwsEvenementen Krumins: ”Ik was bang dat ik een Youtube-hit zou worden”

Krumins: ”Ik was bang dat ik een Youtube-hit zou worden”

door hardloopnetwerk

Nabeschouwing avondprogramma EK Atletiek dag 3

De 10.000 meter bij de vrouwen is een wedstrijd die Nederlanders niet snel meer zullen vergeten. De 32-jarige Susan Krumins, geboren in Nijmegen, gaf de Nederlandse atletiekliefhebbers alle reden tot juichen. De tweede medaille voor Nederland op het EK Atletiek is binnen! 

Door de redactie

Het was dé avond van Susan Krumins. Ze is sterk, ijzersterk zelfs. De 32-jarige mila-atlete heeft Nederland trots gemaakt. Het loopwonder uit Nijmegen liet vorig jaar in Londen al zien dat zij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt, maar vandaag kwam dat helemaal tot wasdom op de 10.000 meter bij de vrouwen. Krumins: ”Ik was even bang dat ik een Youtube-hit zou worden, want ik kon de laatste meters echt niet meer. Ik was even bang dat ik struikelend voor de finish zou vallen.” Het verliep anders voor de vrolijke Krumins. Ze werd tweede achter de Israëlische Lonah Chemptai en ze zal een Youtube-hit worden, maar dan in positieve zin.

Krumins: ”Ik was even bang dat ik een Youtube-hit zou worden, want ik kon de laatste meters echt niet meer.”

Voor Jip Vastenburg verliep de 10.000 meter niet zoals gehoopt. De pupil van Grete Koens kwam teleurgesteld de persruimte in. ”Ik heb het vandaag niet laten zien. Ik hoopte dat ik na Heusden (in juli liep ze de EK-limiet op de 5000 meter) de knop had omgezet, maar ik liep weer geen goede 10.000 meter.” Haar antwoord of ze binnenkort nog een baanwedstrijd gaat lopen, daar was ze stellig over: ”Voorlopig ben ik er wel een beetje klaar mee. Volgend jaar ga ik mijn eerste marathon lopen, dus we zien wel hoe het loopt.” In welke stad ze de marathon gaat lopen, daar kon ze nog geen antwoord op geven.

”Voorlopig ben ik er wel een beetje klaar mee. Volgend jaar ga ik mijn eerste marathon lopen, dus we zien wel hoe het loopt.”

Wie ons vooraf had gezegd dat Liemarvin Bonevacia de finale niet zou halen, die had van ons een enkeltje naar Nederland gekregen. De afgelopen weken toonde hij namelijk aan dat hij goed in vorm was. In het Belgische Kortrijk liep hij in juli nog een persoonlijk record op de 200 meter, hetgeen wat hem genoeg snelheid had moeten geven in de halve finale op de 400 meter van vanavond. Hij opende zijn wedstrijd in het Olympiastadion goed, maar moest de laatste meters toegegeven aan zijn concurrenten. Bonevacia: ‘‘Ik moet het positief bekijken, hoe moeilijk dat ook is.’’

Solomon Bockarie had wel alle reden om te lachen. Als een gelukkig mens kwam hij de mixed zone in, want de vliegensvlugge atleet kwalificeerde zich met een beste seizoenstijd voor de finale van de 200 meter. ‘‘Ik ben zo ongelooflijk blij,’’ antwoorde hij tegenover de Nederlandse pers. ”Ik kijk er heel erg naar uit om de finale te lopen, want dan is alles mogelijk”, zei de vrolijke Bockarie. Toen hij hoorde dat Churandy Martina de finale niet had gehaald, reageerde hij: ”Wat? Heeft Churandy niet de finale gehaald?” Solomon Bockarie is de enige Nederlander die mag aantreden in de finale van de 200 meter.

Pieter Braun heeft zijn tienkamp afgesloten met een zevende plaats en 8105 punten.

Foto: HN Redactie

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten