Home Voorpagina Emma Oosterwegel: ”Heb ik dat echt gelopen?”

Emma Oosterwegel: ”Heb ik dat echt gelopen?”

door hardloopnetwerk

Emma Oosterwegel liet afgelopen weekend in Amersfoort zien dat het wel goed zit met haar vorm. Tijdens de Keistad Meerkampen was ze de sterkste van iedereen op de zevenkamp. Een mooi moment om met haar terug te blikken op afgelopen weekend en het seizoen.

Door de redactie

Emma, je kan terugkijken op een sterke zevenkamp op de Keistad Meerkampen in Amersfoort. Met welk gevoel kijk je terug op afgelopen weekend?
”Heel erg tevreden! In de zomervakantie heb ik redelijk doorgetraind, maar door een voetblessure heb ik ook een paar weken wat alternatieve trainingen moeten doen. Zo had ik van tevoren geen idee hoe ik er voor stond en deed er dus ook zonder verwachtingen aan mee. Maar dat is juist heerlijk! Genieten van een weekendje meerkamp zonder verwachtingen, wat ook nog is goed uitpakte!”

Op diverse disciplines scherpte je dit seizoen je persoonlijke records aan. Op welk persoonlijk record kijk je met het meest tevreden gevoel terug?
”Afgelopen seizoen heb ik op elk onderdeel progressie gemaakt, maar er is één onderdeel waar ik nog steeds bij denk: ‘heb ik dat echt gelopen?’. En dat is de 100 meter horden in Ratingen waar ik 13.78 seconden liep. Voor dit seizoen was mijn PR nog 14.52 seconden.”

In juni verzamelde je in het Duitse Ratingen maar liefst 5839 punten, dat was tevens je beste score ooit. Op welk onderdeel valt voor jou nog de meeste winst te behalen?
”Dat is het leuke, want op alle onderdelen valt nog veel te halen! Snelheid, kracht en techniek, alles kan nog veel beter en ik kijk daarom ook al erg uit naar de wintertrainingen van het volgende seizoen!”

Wat heeft Emma Oosterwegel over pakweg 15 jaar allemaal bereikt?
”Oei, dat vind ik een lastige vraag. Ik kijk per periode wat ik denk dat voor mij een mooi doel is om te halen, want er kan ontzettend veel gebeuren in een lange periode, bijvoorbeeld het oplopen van blessures.
Ik hoop voor dit seizoen gewoon blessurevrij te blijven en hard te trainen. Uiteindelijk komen de mooie prestaties vanzelf!”

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten