Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”De aanloop naar de marathon lijkt mij erg heftig”

”De aanloop naar de marathon lijkt mij erg heftig”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Wat gek, jij hebt nu gewoon al vakantie – zo’n 3 maanden lang nog wel!!! Tja, als je eenmaal werkt wil je met de weinige vakantiedagen en het gebrek aan sociale zekerheid in Amerika misschien liever in Europa zijn, maar het studentenleven in Amerika is echt niet verkeerd! Ik zag de afgelopen dagen allemaal foto’s van studenten voorbijkomen die geslaagd waren – ‘graduation’ is in Amerika nogal een ‘big deal’…

Ik vond dat wel erg bijzonder om mee te maken vorig jaar, maar ook wel een beetje overdreven! Zoals wel meer Amerikaanse acties en gewoontes trouwens…. ? Lekker hoor, om je volledig op het hardlopen te focussen. Zoals jij ook al aanhaalde in je brief, vond ik die periode na school altijd heerlijk: alle ‘gewone’ studenten verdwijnen van de campus en alleen de atleten blijven over. Omdat niemand iets te doen heeft en het vaak heerlijk weer is werden er regelmatig leuke uitstapjes ondernomen of film-of pokeravondjes georganiseerd, en werd er vaak uitgebreid gedineerd in het schoolrestaurant met een lange tafel voor alle meiden en jongens uit het track team. En hard getraind natuurlijk! Dat zal nu vast ook nog wel zo zijn!

Ik zag de afgelopen dagen allemaal foto’s van studenten voorbijkomen die geslaagd waren – ‘graduation’ is in Amerika nogal een ‘big deal’…

Ik moet nog naar school tot eind juni en dan zit mijn eerste jaar (van twee) aan de Universiteit van Utrecht erop. Tot nu toe bevalt het prima! Ik heb eigenlijk geen plannen voor de vakantie, omdat ik mijn vakantie (naar Portland) eigenlijk al gehad heb en ik waarschijnlijk voor het eerst tot laat in het seizoen wedstrijden blijf lopen, omdat ik de eerste baanwedstrijden ga missen. Aan het eind van de zomer zijn er ook een aantal leuke wegwedstrijden en ook daar kijk ik naar uit, want wegwedstrijden lopen kwam er gedurende al die jaren in Amerika niet van!

Het is trouwens ook in Nederland lekker weer. Bijna zo warm als het in Portland wel eens kan zijn. Ik kan niet zo goed tegen de warmte maar gelukkig is het net niet te warm. Trainen om 9 uur of 9.30 uur of laat in de middag in de schaduw is echt heerlijk. Ik geniet momenteel natuurlijk sowieso van elke stap die ik zet, omdat ik het zo lang niet heb kunnen doen, maar dat lekkere zomerweer maakt dat ik nog meer geniet! Ik moet trouwens nog steeds erg voorzichtig doen. Er komt momenteel heel wat bij kijken om me gezond te houden: in de ochtend rekoefeningen voor de achilles, kuit, rug, en heupen; voor de training activatie-oefeningen met band om de heupen wakker te schudden zodat ze niet gaan tegensputteren; na de training mijn kuiten uitrollen en gelijk de achilles koelen; en elke dag core en oefeningen om het lichaam sterker te maken. Ach, mijn lichaam raakt vanzelf weer volledig gewend aan het hardlopen en dan kan ik al die extra dingen een beetje afbouwen. Ik loop nu ongeveer 6 keer per week en ik denk dat ik het daar voorlopig bij houd – in plaats van het dagelijkse herstelduurloopje spring ik wel op de fiets/crosstrainer/ElliptiGO, want ik wil nu echt heel blijven!

Over die marathon gesproken… Tja. De trainingen in aanloop naar de marathon lijken me wel ERG heftig en ook de marathon zelf is wel echt heel iets anders dan welk ander onderdeel ook in de atletiek, maar zeg nooit nooit! Ik heb altijd erg veel respect voor marathonlopers en in het bijzonder natuurlijk voor de snelle Nederlandse vrouwen. We gaan het zien – eerst maar eens een snelle halve marathon lopen komend jaar!

De trainingen in aanloop naar de marathon lijken me wel ERG heftig en ook de marathon zelf is wel echt heel iets anders dan welk ander onderdeel ook in de atletiek, maar zeg nooit nooit.

Groetjes en alvast heel erg veel succes met de voorbereiding richting Regionals, ik ga je natuurlijk volgen!

Anne

Foto: Instagram Anne Luijten

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten