Home Laatste Nieuws Daan Reintjes mikt bij CoronaSolo10k op lage 29’er

Daan Reintjes mikt bij CoronaSolo10k op lage 29’er

door Tijn Piest

Daan Reintjes zit in een stijgende lijn op de lange afstand. De 26-jarige hardloper, die ook een snelle 1500 meter kan lopen, boekt veel progressie bij Running Team Liemers. Reintjes breekt deze wedstrijdloze periode met virtuele wedstrijden, zoals zaterdag de CoronaSolo10k.

CoronaSolo5k

Op 25 april, bij de CoronaSolo5k, liet hij flink van zich horen. Daan Reintjes eindige als nummer 5 in het klassement in 14:12 minuten. ”Het was een leuk evenement. Aangezien je nu niet echt een doel hebt om voor te trainen was deze race een leuke onderbreking. Van te voren was ik niet echt met deze race bezig. Ik wist ook helemaal niet wat ik ervan moest verwachten. Ik hoopte wel dat ik een beetje ”wedstrijdspanning” zou voelen. Dat zorgt er normaal bij mij voor dat ik net wat extra’s kan geven. Toen ik uiteindelijk op de dag zelf wat versnellingen aan het doen was en in mijn singlet en op de Vaporfly’s begon het wel een beetje te kriebelen. Deze outfit heb ik eigenlijk ook alleen maar aan bij wedstrijden, misschien kwam het daardoor haha. Van te voren had ik niet echt een doel of plan. Natuurlijk wou ik wel een PR lopen, maar meer dan dat was het niet. Ik startte vrij had, veel te verliezen had ik toch niet. Toen ik na 3 kilometer doorkwam in 8:30 voelde ik mij nog goed. Toen wist ik dat er een leuke tijd aan zat te komen. Uiteindelijk werd dat 14:12, een dik PR!”

Progressie

Zijn progressie van de laatste tijd kan Reintjes verklaren. ”Op dit moment reageer ik erg goed op het trainingsprogramma van Titus Fierkens (zijn trainer). Daarnaast train ik veel met Frank Futselaar, wat ook erg motiverend werkt. We trainen steeds meer samen. Ik kan me goed aan hem optrekken en dat geeft vertrouwen. Ook heb ik eens in de zoveel tijd een haptonomiesessie. Hierdoor heb ik mentaal ook stappen gezet. Het zijn de puzzelstukjes die op dit moment in elkaar vallen en daar reageer ik goed op.” Begin dit jaar reisde hij met trainingsmaat Frank voor een ruim drieweekse trainingsstage af naar het Keniaanse dorp Iten, het walhalla van hardlopers. Het was een geweldige ervaring voor Reintjes. ”Het was voor mij de eerste keer hoogte en ik was echt benieuwd wat dit zou doen met mij. Uiteindelijk was het zwaarder dan ik dacht. Ik heb daar drie weken gewerkt aan de basis en alles kunnen doen. Toen ik thuis kwam ging ik nog drie weken de hoogtetent in en daarna was ik klaar voor weer een mooie reeks wedstrijden. Helaas ging er vrij weinig door. Gelukkig nog wel de halve marathon van Barcelona! Daar liep ik een tijd van 1:06.40. Niet echt wat ik had gehoopt, maar zeker geen slechte tijd.”

Combinatiefunctionaris

Naast hardloper is Daan Reintjes combinatiefunctionaris sport en vereniging. ”Ik kan begrijpen dat je nu nog niet weet wat ik doe, maar kort samengevat geef ik lessen op verschillende basisscholen en ondersteun ik de sportverenigingen in de gemeente Duiven. Dit doe ik drie tot vier dagen per week.” De meeste trainingen werkt de middellange- en langeafstandsloper af in zijn woonplaats Zevenaar. Hij traint drie keer per week bij Running Team Liemers. ”Op dinsdag trainen wij met de groep op de baan bij AV de Liemers. Op donderdag en zaterdag hebben we ook een groepstraining. Deze doen we meestal in het Montferland of ergens op de weg. Zelf pak ik ook nog regelmatig de auto om mijn training af te werken in het Montferland: een mooie omgeving om te lopen!” Daarnaast spreekt hij regelmatig af met zijn trainingsgenoten Frank Futselaar en Robin Rietman.

Ondanks zijn sterke optredens op de cross en de weg, loopt Reintjes het liefst op de atletiekbaan. Inmiddels kan hij daar weer op trainen. ”In de zomer vind ik sowieso de specifieke baantrainingen erg leuk om te doen. De snelheid die je dan soms loopt geeft mij gewoon een kick. Wat wedstrijden betreft vind ik het gewoon ook gaaf om op de baan te racen, spikes aan en de rondjes wegtikken. Heerlijk!”

”Ik heb er veel plezier en dat gaat ervoor zorgen dat ik nog veel stappen ga zetten de komende jaren.”

10 kilometer t/m halve marathon

Dit jaar is het hoofddoel voor Reintjes om er te staan als de wedstrijden weer beginnen. Hij hoopt op een reeks mooie wegwedstrijden in september. “Om de tijd een beetje door te komen zal ik zeker meedoen aan leuke races als de CoronaSolo10k (zaterdag 16 mei) en Running Apart Together (zaterdag 13 en zondag 14 juni). Dit zijn leuke onderbrekingen in deze tijd.” Zaterdag bij de CoronaSolo10k hoopt hij zo laag mogelijk in de 29 minuten te lopen op de 10 kilometer. Dat zou een dik persoonlijk record (30:50) opleveren. Reintjes ziet wel wat er op zijn pad komt de komende jaren. De hardloper heeft nu ook nog zijn vizier op de 1500 meter, maar denkt het meest tot zijn recht te komen op de lange afstanden. ”Ik ga gewoon door op de manier zoals het nu gaat. Ik heb er veel plezier in en dat gaat ervoor zorgen dat ik nog veel stappen ga zetten de komende jaren. Als ik dat blijf doen dan komt een toernooi vanzelf in beeld. Ik heb de snelheid van de 1500 meter, maar ik kan ook een trainingsweek van een marathonloper aan. Deze combinatie zorgt ervoor dat mijn uiteindelijke talent waarschijnlijk het meest tot uiting zal komen op afstanden van 10 kilometer t/m halve marathon.”

Hoofdfoto: Rob Jansen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten