Home Laatste Nieuws Nienke Brinkman van start in CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in CPC Loop Den Haag

door hardloopnetwerk

Nienke Brinkman gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart voor de halve marathon. Dat past in haar voorbereiding op de marathon van Boston op 17 april.

Brinkman (29) beleefde in 2022 een droomjaar met een unieke trilogie. Ze stuntte tijdens de NN Marathon Rotterdam met een nationaal record, greep tijdens de EK atletiek in München op haar favoriete afstand brons, won drie wedstrijden van de Golden Trail World Series om in de finaleweek op Madeira ondanks een gebroken arm als eerste Nederlandse ooit de hoofdprijs te veroveren van het prestigieuze internationale trailcircuit.

Dit jaar opende de veelzijdige Brinkman met een zege in de Halve Marathon van Egmond. Ze deed voor het eerst mee in Egmond. Haar persoonlijk record op de afstand van 21,1 kilometer is 1.10.44. Bij de NN CPC Loop Den Haag zal ze ongetwijfeld een aanval doen op die tijd. Nienke Brinkman gaat in voorbereiding op de Boston Marathon een aantal weken naar Kenia voor een hoogtestage. Daarna loopt ze nog de CPC loop in aanloop naar Boston.

Lees ook: Inschrijving Run & Roast op 1 april in Utrecht geopend

Organisator Mario Kadiks: ‘We zijn blij om zo’n indrukwekkende en inspirerende atlete als Nienke aan de start te hebben van ons evenement, dat traditioneel een prachtige mix is van toppers en recreanten van alle leeftijden.’

De prestaties van Nienke Brinkman op de hele en halve marathon:
2023  NN Egmond Halve Marathon – 1.18.23 (1e plaats)
2022  EK Atletiek München (marathon) – 2.28.52 (3e plaats)
2022  NN Marathon Rotterdam – 2.22.51 (2e plaats, Nederlands Record)
2022  Rhylauf (Zwitserland, halve marathon) – 1.10.44 (1e plaats)
2021  Marathon Valencia (debuut) – 2.26.34 (13e plaats)

Lees ook: De 17 beste hardloopschoenen met een carbonplaat getest 

De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de hofstad en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie.

Alle afstanden starten en finishen op het Malieveld. De parcoursen lopen door de sfeervolle straten van Den Haag met veel publiek. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, loopt van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Programma

De 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 12 maart om 9.15 uur met het startschot voor de CPC4ALL van 1 km. Hierna volgen de gro-up Jeugdlopen van 1 km en 2,5 km. Verder staan de On Running 5 km Loop, 10 km Loop en NN Halve Marathon op het programma. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk op vrijdag 10 maart.

Inschrijven is mogelijk via https://www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven/

Nieuwsoverzicht