Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Anne Luijten en Noah Schutte

Briefwisseling tussen Anne Luijten en Noah Schutte

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. Beiden combineren een studie met hardlopen op hoog niveau – Noah aan de Universiteit van Portland in Oregon, Amerika; Anne die haar studie in Portland net heeft afgerond, in Utrecht. Komend seizoen laat Anne het indoorseizoen waarschijnlijk links liggen en kiest ze voor cross -en wegwedstrijden.

Door Anne Luijten

Hoi Noah,

Zoals je al schreef vorige week, het Nederlandse wedstrijdseizoen ziet er wel heel erg anders uit dan in Amerika! Daar kon je gewoon zowel cross, als indoor, als outdoor lopen, want ze overlapten toch niet. Maar in Nederland moeten harde keuzes gemaakt worden! Ik had afgelopen week toevallig een gesprek met mijn coach over het komend seizoen. Waarschijnlijk laten we indoor links liggen en kiezen we voor crossen en wegwedstrijden. Wel jammer want indoor is ook leuk, zeker het NK, maar ik kan niet alles! En als ik zo lang niet op de baan heb geracet, ben ik misschien tegen de tijd dat eindelijk het baanseizoen begint extra gretig ?.

Waarschijnlijk laten we indoor links liggen en kiezen we voor crossen en wegwedstrijden.

Enorm knap hoor, dat jij weet wat je nodig hebt in trainingen en wanneer het te veel is. Dat is wat mij betreft een van je grote talenten en daar kan ik veel van leren! Ik had daar meer moeite mee in Portland, en nog steeds! Ik loop bijvoorbeeld veel meer kilometers dan de meeste meiden in mijn groep, en als je vier keer per week traint sta je natuurlijk een stuk frisser aan de start van een training dan als je diezelfde ochtend nog 45 minuten gelopen hebt. Alleen dat vergeet ik nogal eens en dan vlieg ik er weer veel te hard in ? . Maar zoals gezegd, het gaat steeds beter.

Ik zag dat de Pilots bij de Wisconsin Invitational tweede waren geworden in een topveld. Wat een prestatie!!! Jullie hadden zelfs twee jongens in de top-10. Voor Nederlanders is het lastig in te schatten wat voor enorme prestatie dat is, maar coach zal wel helemaal door het dolle heen zijn! Dat kan nog een mooi cross-seizoen worden voor de Pilots… Jij was niet zo blij met je race heb je me verteld, maar ach, jouw kans komt nog wel! Hoe vervelend ook, iedereen heeft wel eens een ‘’off-day’’.

Ik ben volop in de voorbereiding voor de Warandeloop. In de voorbereiding doe ik 1 andere cross, de Maple Leaf Cross. Deze cross is 7500m, en dat komt in de buurt van de afstand die ik bij de Warandeloop moet doen, namelijk 8300m. In Amerika hoefde ik altijd maar 6km, dus dit is wel even andere koek!!! Ook is er komende zaterdag een open training op het nieuwe parcours, dus ik ben heel benieuwd! Wat is eigenlijk jouw meest bijzondere Warandeloop-editie geweest?

Groetjes,

Anne

Hoofdfoto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten