Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling: “Een jaar verder en ik word door mijn pupil compleet zoek gelopen op langer werk”

Briefwisseling: “Een jaar verder en ik word door mijn pupil compleet zoek gelopen op langer werk”

door hardloopnetwerk

Marcella Herzog (26) en Wilfred van Holst (31) hebben samen lange tijd in Groningen getraind. Sinds een jaar zijn ze beiden hun eigen weg gegaan. Wilfred combineert topsport met het coachen van atleten. Marcella is verhuisd naar Arnhem en traint nu bij JJ Running Team. Via een briefwisseling wisselen ze wekelijks allerlei nieuwtjes uit. Lees je mee? In deze eerste brief vertelt Wilfred over de kerstdagen en zijn wedstrijdplanning.

Hey Marcella!

Ook lekker aan het genieten van de kerst? Je hebt verteld dat je met de kerst in Duitsland zou zijn, hoe is het daar? Momenteel zit ik bij mijn schoonouders. Mijn vriendin en ik hebben alle kerstdagen vol gepland. Gelukkig is het altijd erg gezellig en hoef ik dus geen slechte smoesjes te bedenken om familie te ontwijken! We schuiven zo aan bij het kerstdiner. Lekker eten maakt het natuurlijk ook altijd extra gezellig, maar met zo veel dagen lekker eten moet ik zeker een extra rondje lopen!

Laatst tijdens onze training samen was je erg goed! Wat easy werk was de bedoeling, hoewel ik toch flink moest doorlopen om “easy” bij te blijven. Na die training zou je een 5 kilometer lopen, hoe is die gegaan?

Zelf ben ik ook weer heerlijk aan het trainen. Deze periode train ik toch behoorlijk anders dan andere jaren. Elke periode kijk ik erg scherp wat en hoe ik dingen kan aanpakken om een mooie stap te kunnen zetten. Andere jaren was ik nogal een kilometervreter, maar dit jaar heb ik toch wat aanpassingen gedaan om nog een jaar echt hard te kunnen lopen op de 800 meter.

“Andere jaren was ik nogal een kilometervreter”

Een mooie 800 meter is alweer een tijdje geleden, maar ik blijf het geloof en vertrouwen houden dat het zeker nog een keer hard kan! Echter deze tijd van het jaar is wat langer werk, gecombineerd met wat wegwedstrijden, wel mooi. Afgelopen weekend heb ik als training een trail gedaan van 10 kilometer voor KiKa. Erg leuk voor de afwisseling, een keer traag door de modder ploeteren in plaats van een snelle atletiekbaan of asfalt. Af en toe zakte ik wel 20 centimeter weg… Het is weer eens wat anders. Wel oppassen voor je enkels, maar als het goed gaat word je er wel sterker van! Ondanks de onervarenheid hiermee kon ik toch makkelijk winnen met 5 minuten voorsprong.

“Af en toe zakte ik wel 20 centimeter weg…”

Mijn planning komende week is om de 31e in Gorredijk een 10 kilometer te lopen. Deze oliebollenloop is een leuke afsluiting van het jaar, met veel gezelligheid en een sterk deelnemersveld! Vorig jaar heb ik deze wedstrijd nog gewonnen, maar dit jaar zal dat het een hele zware kluif worden. Fabian ten Kate loopt hier ook, dus voor deze keer behoorlijk mijn eigen glazen ingegooid ;). Ik loop niet vaak tegen atleten die ik ook coach, maar voor oudejaarsdag even een uitzondering! Vorig jaar was ik op een 10 kilometer nog beduidend beter dan hem, maar een jaar verder en ik word door mijn pupil compleet zoek gelopen op langer werk. Ook wel mooi dat de trainingen zo goed aanslaan! Toch is het wel leuk om Fabian wat weerstand te bieden als het lukt. Ik heb er in ieder geval zin in!

Ik loop niet vaak tegen atleten die ik ook coach, maar voor oudejaarsdag even een uitzondering!

Hoe gaat jouw voorbereiding voor oudejaarsdag met de Sylvestercross? Wel dapper van je dat je dit jaar toch weer aan de start staat! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Niet opnieuw je voet breken hè miss brokkenpiloot ;).

Fijne feestdagen alvast en nog veel plezier in Duitsland!

Tot snel!

Groetjes Wilfred


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten