Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Jij en Bart waren een mooie aanvulling geweest”

Anne Luijten: ”Jij en Bart waren een mooie aanvulling geweest”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah!

Super om je afgelopen zondag te zien en te spreken. Wat een feest was het hè, in Tilburg?! En wat een mooie prestaties van het Nederlandse team. Al moet ik wel zeggen dat jij en Bart een mooie aanvulling waren geweest op het mannen seniorenteam. Wellicht hadden jullie het gat tussen nummers 1-2 en 3-4 kunnen opvullen. We zullen het nooit weten. Het was voor ons beiden natuurlijk een beetje ‘bittersweet’ om aanwezig te zijn, omdat we graag zelf in de race hadden willen lopen. Ik moet zeggen dat ik vorige week een beetje een baalweek had: overal die berichtjes over atleten die in voorbereiding zijn op het EK Cross, terwijl ik ondertussen met mijn coach aan het bespreken was of ik wel of niet van 2 naar 3 intervaltrainingen per week mag gaan en mijn duurlopen mag gaan uitbreiden. Het antwoord was trouwens nee: het plan is om door te trainen met de huidige omvang (80 richting 100 kilometer) en intensiteit (2 intervaltrainingen en een aantal wat snellere duurlopen), totdat ik drie weken achter elkaar kan trainen zonder een enkel pijntje. Maar bij de Sylvestercross sta ik EINDELIJK weer aan de start, en daar heb ik echt enorm veel zin in.

Terug naar de Warandeloop: wat het naast de spannende races en de lekkere feestsfeer vooral leuk maakte voor mij, was dat er zoveel (oude) bekenden waren. We waren samen al tot de conclusie gekomen dat er coaches/scouts rondliepen van misschien wel 10 Amerikaanse universiteiten om Europese atleten te overtuigen in Amerika te studeren, en 1 van hen was ‘onze’ Rob Conner! Wat was het leuk om hem te zien en wat is hij toch een geweldig mens. Nederlandse jongens/mannen, mocht je benaderd zijn door Amerikaanse coaches en serieus overwegen om naar Amerika te gaan, vergeet dan het topprogramma van de University of Portland niet! Je zult bij weinig universiteiten zo’n bevlogen coach vinden, daar zijn wij het denk ik beiden over eens (en er zijn zeer weinig programma’s die beter zijn, ook niet onbelangrijk!).

Wat de organisatie van het EK Cross betreft: een dikke pluim! Ik vond het echt super georganiseerd. Het enige minpuntje wat ik kon ontdekken waren de weinige eettentjes. Gelukkig kwam je mij tijdens mijn half uur in de rij gezelschap houden 😉 . Ik denk dat zondag een enorm goede reclame was voor de cross in het algemeen en Nederland Atletiekland in het bijzonder.

Laten we zorgen dat we elkaar nog 1x spreken voordat jij weer naar Portland gaat! Wellicht met wat andere Nederlandse Pilots erbij 😊 .

Fijne feestdagen alvast en geniet van je tijd in Nederland!

Groetjes,

Anne

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten