Home Laatste NieuwsDe Wandelgangen Noah Schutte: ”Ik ben nu op weg voor Thanskgiving”

Noah Schutte: ”Ik ben nu op weg voor Thanskgiving”

door hardloopnetwerk

Hi Anne,

Wat een gave video stuurde je me vorig week! Altijd als ik hier in het bos (Forest Park) loop, heb ik het gevoel dat je hier zo veel meer mooie plekken hebt om te lopen, maar in Nederland heb je natuurlijk ook genoeg mooie gebieden voor een duurloop! Over mooie natuur gesproken: Ik ben nu op weg naar Bend (Oregon) voor Thanksgiving. Afgelopen maart ben ik daar ook geweest voor een paar dagen en het is echt perfect voor mooie duurlopen of een goede hike. Het is iets kouder dan Portland, maar de zon die bijna altijd schijnt maakt het ideaal om veel tijd buiten door te brengen.

Maar, waar jij natuurlijk op zit te wachten is hoe ik nationals (NCAA cross kampioenschappen) heb beleefd! Zoals je weet zijn wij met het team 3e geworden en hebben de meiden een mooie 12e plek behaald. Voor de meiden was het de tweede keer ooit dat ze nationals liepen (de eerste keer herinner jij je natuurlijk als geen ander!) en dat wij na vorig jaar weer het podium op mochten was wel erg gaaf! Het was sowieso een bijzondere editie. Ik heb nog nooit zo veel aanmoedigingen gehoord bij een cross. Daarnaast gaven de sneeuw en de kou het ook de juiste sfeer.

Individueel had ik niet het resultaat waar ik op hoopte (124e), ook al eindigde ik 24 plaatsen hoger dan vorig jaar. De week ervoor had ik namelijk een erg sterke wedstrijd gelopen (regionals in Sacramento, Californië), zoals jij al liet blijken in je brief. Ik wist me daar na een gecontroleerde start en een val rond 5km naar de kopgroep van 6 te lopen. Uiteindelijk kwam de achtervolgingsgroep er op het einde overheen, maar het resultaat was alsnog prima (21e), waardoor we als team ook de wedstrijd wonnen. Ik kwam daar trouwens ook twee andere Nederlanders tegen: Merel van der Marel en Josien Schepens, die beide voor de University of San Fransisco lopen. Altijd leuk om andere Nederlanders tegen te komen in de VS!

Bij nationals was ik van plan mijn race op een soortgelijke manier op te bouwen (op de val na natuurlijk). Het verschil was alleen dat het tempo zo ontzettend hoog lag in het begin van de wedstrijd, dat ik nooit echt goed in mijn ritme kwam. Ik schoof langzaam naar voren, maar mijn opmars staakte na ongeveer 6km. Het was ontzettend zwaar en ik ben ook ontzettend diep gegaan. Gelukkig werd ik door een teamgenoot opgevangen bij de finish en hoorde ik dat we waarschijnlijk 3e waren geworden.

Momenteel hebben bijna al mijn teamgenoten een korte rustperiode, maar ik hoop straks nog wat moois te laten zien op het EK! Het is nog even afwachten of ik geselecteerd word, maar ik heb wat de universiteit betreft in ieder geval alles al geregeld. Loop jij de Warandeloop dit weekend? Ik dacht dat het te vroeg voor je zou komen, maar je staat wel op de voorlopige deelnemerslijst. Dus voor als je loopt: Heel veel succes en geniet ervan!

Groetjes,
Noah

Foto: Noah Schutte

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten