Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Eefje Boons

De week van: Eefje Boons

door hardloopnetwerk

Elke week krijgen wij een inkijkje in de week van een topsporter. Deze week is het de beurt aan Eefje Boons. De hordeloopster was afgelopen weken op trainingsstage met de Atletiekunie in Sant Cugat, Spanje. 

Door Jasper Boot

Maandag: Vandaag stond er acceleratie en startjes op het programma. Mijn start is een belangrijk aandachtspunt in de race, omdat ik te snel omhoog kom en hiermee snelheid verlies. Nu probeer ik meer naar voren te werken en gelukkig gaat dit steeds beter! Direct na de training, deed ik een lichte krachttraining met wat cleans, optrekken en buikspieren. In de middag heb ik samen met Tessa (van Schagen) en Nadine (Visser) een cafeetje opgezocht om koffie te drinken en het spelletje regenwormen te spelen. Helaas heb ik hierbij dik verloren…

Dinsdag: Op dinsdag deed ik horden acceleratie training. De horden gaan richting het indoorseizoen steeds verder uit elkaar, richting de wedstrijd afstand. Het accent deze trainingsstage lag op het naar de horden toe werken en snelheid te blijven maken. Op elke training gaat dit met kleine stapjes vooruit! Aan het einde van de training deed ik wat voetoefeningen op een steeplebalk, goed voor het evenwicht en om de voeten sterker te maken! In de middag hebben we het koffietentje ‘Somewhere’ (inmiddels ons stamcafé) opgezocht voor een kopje koffie.

Woensdag: Krachttraining met loopjes. Ik begin in de krachtruimte met cleans, direct daarna ga ik naar de baan voor 3x150m, om de kracht om te zetten in snelheid. Na de loopjes weer terug naar de krachtruimte voor squat en bankdrukken, om de training af te sluiten met wat buikspier oefeningen. Ik doe drie keer in de week zelfstandig buikspieroefeningen, voor stabiliteit over de horden en tijdens het lopen.

Donderdag: Rustdag! Vandaag stond er geen training op het programma. Ik heb alleen wat yoga gedaan. De rest van de dag hebben mijn roomie Tessa en ik de stad bekeken, in de zon gezeten en wederom in een cafeetje koffie gedronken (hoort hier in de dagelijks routine haha!). Deze trainingsstage hebben Tessa en ik een Harry Potter marathon gehouden (we hadden ze gemist op tv rondom kerst) en vanavond hebben we de laatste film gekeken!

Vrijdag: De laatste trainingsdag in Sant Cugat. Ik sluit deze trainingsstage af met een lekkere horden training. De loopjes gingen op frequentie en waren naar de horden toe gericht. Erg fijn om de stage met een goede training af te sluiten! In de middag is het tijd om de koffer in te pakken, want morgen vertrekken we weer naar huis!

Zaterdag: De koffers zijn gepakt en het is tijd om terug te vliegen naar het koude Nederland. Gelukkig was het (in tegenstelling tot de heenvlucht) een rustige vlucht. Wat ook scheelde is dat we drie stoelen met z’n tweeën konden delen (meer beenruimte!!).

Zondag: Vandaag kon ik even lekker uitslapen en bijkomen van de reis van gister. Aan het einde van de ochtend ging ik naar de verjaardag van mijn oom, die 70 jaar is geworden! In de middag heb ik mijn koffer uitgepakt, of nou ja, ik ben er aan begonnen. De meeste kleren en schoenen liggen nog verspreid over de koffer en mijn kamer, haha.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten