Home Laatste NieuwsEvenementen Voorbeschouwen met Eefje Boons

Voorbeschouwen met Eefje Boons

door hardloopnetwerk

Eefje Boons wist zich vorige week te plaatsen in Lausanne voor het WK in Londen. De atlete komt komend weekend uit op de 100m en de 100m horden. Wij besloten om met Eefje vooruit te kijken naar het NK.

Eefje, vorige week donderdag liep je in Lausanne de WK-limiet. Geeft dat een extra boost voor het NK Atletiek komend weekend?

Zeker! Ik ben erg blij dat ik het WK-limiet op zak heb en ik wil bij het NK weer een harde tijd neerzetten.

Met welke verwachtingen begin je aan het NK?

Op de horden moet ik mijn titel gaan verdedigen en ga ik voor een mooie tijd. Op de 100m richt ik mij op een finaleplek en een persoonlijk record. Ik heb afgelopen weken laten zien dat het met mijn vorm wel goed zit, dus ik denk dat deze verwachtingen zeker haalbaar zijn.

De afgelopen jaren was het NK Atletiek in het Olympisch Stadion. Dit jaar heeft de Atletiekunie besloten om het NK te houden in Utrecht. Wat vind je van deze keuze?

Het NK in het Olympisch Stadion ben ik al jaren gewend, maar ik vind het leuk dat de Atletiekunie wat anders wil proberen. De baan in Utrecht is heel mooi en ligt wat centraler in Nederland. Ik heb erg veel zin om op het NK in Utrecht te lopen!

Je hebt bewust gekozen om niet de 200 meter te lopen, want je doet ook nog de 100m en de 100 meter horden. De 200 meter voor vrouwen is één van de best bezette onderdelen op het NK. Wat maakt deze afstand zo interessant om te doen voor atleten?

De 200m is een mooie afstand om de duur van de sprint te testen. De atleten die lang hun topspeed vast kunnen houden profiteren op een 200m. Ik gebruik normaliter een 200m om te testen hoe mijn uithoudingsvermogen in sprint en horden is. Dit uithoudingsvermogen kan ik in de horden gebruiken om de laatste drie horden door te blijven lopen. Ik hoop daar komend weekend mijn voordeel uit te halen.

Profielfoto: Instagram Eefje Boons

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten