Home Hardlopersverhalen Simone Tanner: ”Dit jaar liep ik mijn eerste marathon”

Simone Tanner: ”Dit jaar liep ik mijn eerste marathon”

door hardloopnetwerk

Simone Tanner liep dit jaar haar eerste marathon. Vorig jaar durfde ze de stap naar de marathon niet te zetten, maar dit jaar besloot ze zich in te schrijven voor de Eindhoven marathon. Haar uitgebreide verhaal heeft ze met ons gedeeld. 

Door Simone Tanner

Eerste marathon
Dit jaar liep ik mijn eerste marathon. Ik had al heel wat halve marathons gelopen, maar ergens durfde ik de stap naar de hele niet te zetten. Toen zag ik een oproep in de Runnersworld voor het dreamteam en dan zou je begeleid worden naar de marathon in Eindhoven. Ik gaf me daarvoor op met het idee dat dat een goede stok achter de deur was. Toen ik gekozen werd kon ik er dus niet meer onderuit, gewapend met een schema van Rob Veer begon ik aan mijn marathon training. Ik hoefde eigenlijk niet echt meer kilometers te maken dan ik al gewend was, maar vooral de manier van trainen veranderde; interval, variatie en snelheid. En een schema, dat had ik nog nooit gehad en was even wennen, maar wat was dat stiekem fijn!

De dag voor de marathon hadden mijn teamgenootjes zenuwen, maar ik had er alleen maar heel veel zin in. Hier had ik naartoe geleefd, 6 maanden naartoe gewerkt. Ik was er klaar voor, had er zin in en wilde knallen! Zelfs de nacht ervoor sliep ik best goed. Twee keer was ik even wakker, maar ik viel meteen weer in slaap. Ik had de hele week goed en veel gegeten, wat nog even lastig was, want hoe stapel je koolhydraten als je geen gluten mag? Verder was ik de hele week vroeg naar bed gegaan dus de dag zelf was ik echt goed uitgerust en stond ik te springen van energie en enthousiasme om te beginnen. Een lekker ontbijt van wat crackers met jam, kwark met fruit, heel veel thee en verse jus moest mij genoeg energie geven om te lopen en dat deed het!

Een schema, dat had ik nog nooit gehad en was even wennen, maar wat was dat stiekem fijn!

Voorbereiding
Ik had gelletjes mee, genoeg voor iedere 7 kilometer en in verband met de warmte (25 graden!) nam ik bij iedere drankpost sportdrank twee bekertjes water en een spons. Verder had ik kauwsnoepjes waar ik er ook nog 4 van nam onderweg.
Ik hield me aan de afspraak van 06:00 minuten per kilometer en heb genoten van iedere stap die ik heb gezet! De sfeer in Eindhoven was geweldig, dus dat heeft me geholpen, dat kan niet anders!

Ik heb zo onwijs genoten van het hele feestje, nergens last van gehad en de week na Eindhoven liep ik de halve van Amsterdam in mijn marathon Eindhoven shirt! Uiteraard droom ik nu van een volgende marathon, maar welke, dat weet ik echt nog niet. Ik sta zeker open voor tips!

Ik heb genoten van iedere stap die ik heb gezet!

Droommarathon
New York zou geweldig zijn, maar niet echt binnen mijn budget. Ik schrijf me al jaren in voor London, maar daar kom je gewoon niet tussen helaas. Ik heb 8 jaar in Engeland gewoond, dus London zou wel bovenaan mijn lijstje staan denk ik.
Ik kan iedereen alleen maar aanraden het een keer te proberen, het gevoel dat je lijf dat aan kan is zo geweldig!!
Ik ben Runnersworld eeuwig dankbaar dat ze mij gekozen hebben voor dit fantastische avontuur.

Foto: PR Simone Tanner

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten