Home Hardlopersverhalen Sanne Groenen: ”Ik zou nog de marathon van Londen en Chicago willen lopen”

Sanne Groenen: ”Ik zou nog de marathon van Londen en Chicago willen lopen”

door hardloopnetwerk

Last minute besloot Sanne om mee te doen met de marathon van Amsterdam afgelopen weekend. Ze wilde vooral genieten en ondanks de zwaardere momenten is dat gelukt. Iets meer dan 3 en een half uur deed ze erover. Ze deelt haar ervaringen en tips met ons.

Door Sanne Groenen

Kun je ons meenemen in jouw marathon?
Ja, dat kan ik zeker. Ik ging voor heerlijk ontspannen lopen en ik wilde genieten van de marathon in Amsterdam. Dat heb ik gedaan. Met hier en daar een wat zwaarder moment, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Vooral de start in het Olympisch Stadion, het lopen door het Vondelpark en het weer terug lopen naar de stad gaf mij kippenvel.

Hoe zag je voorbereiding er voor de marathon uit?
Heel last minute besloot ik om mee te doen. Dus een echte marathon voorbereiding heb ik nu niet gehad. In april en mei had ik nog een marathon gelopen waar ik wel met een schema had getraind. Vandaar dat ik ook ging voor ontspannen lopen zonder tijd en zorgen dat ik de finish haal.

Wat deed je de dag voor de wedstrijd?
Ik moest de dag voor de marathon gewoon werken. In de ochtend liep ik nog een rondje van 7 kilometer. Na het werk had ik nog een etentje en een feestje. Meestal zeg ik dit soort dingen wel af maar nu was dat niet mogelijk.

Wat wil je lopers meegeven die voor het eerst een marathon lopen?
Geniet, geniet en geniet. Leg jezelf niet teveel druk op voor een streeftijd. Het is jammer om heel de marathon bezig te zijn met je horloge. Loop lekker op gevoel en voel de energie van het publiek. Als de laatste kilometer daar is, komt de runners high. Een geweldig gevoel wat je nog dagen lang kippenvel geeft.

Welke marathon zou je ooit nog willen lopen?
Ik zou graag nog eens de marathons van London en Chicago willen lopen.

Foto: Sanne Groen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten