Home Laatste Nieuws Maaike van Gelder gaat voor sub-19 bij Running de Bilt

Maaike van Gelder gaat voor sub-19 bij Running de Bilt

door hardloopnetwerk

Eind deze maand staat Running de Bilt weer op het programma! Al een aantal jaar werken wij samen met dit leuke evenement en in die tijd is de loop naar een steeds hoger niveau toegegroeid. Eind januari interviewden we oprichter en voorzitter Jack van der Walle. Hij vertelde dat er vorig jaar een recordaantal van 64 lopers onder de 20 minuten liepen op de 5 kilometer. Maaike van Gelder (28), een pupil van Van der Walle, is één van de deelnemers die we dit jaar ook in die sub-20 groep kunnen verwachten. We vroegen haar naar haar voorbereiding.

Hoe ben jij begonnen met hardlopen?

“Als kind en tiener heb ik veel gedanst, met name klassiek ballet en jazzballet. Tot mijn 15e deed ik ook aan turnen, met een focus op trampoline springen en tumbling baan. Dat was erg leuk want we hadden regelmatig demonstraties waarbij we door brandende hoepels mochten springen..! Toen ik voor mijn studie geneeskunde vanuit Nijmegen naar Utrecht verhuisde ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe sportieve uitdaging, en dat werd hardlopen. In eerste instantie omdat ik dit tussen alle studie- en sociale activiteiten heen kon plannen, maar algauw kreeg ik echt plezier in het lopen.

Toch heb ik mij pas een jaar geleden bij atletiekvereniging U-track aangesloten. Ik was op zoek naar meer uitdaging en het leek mij leuk om samen te trainen met mensen met dezelfde passie voor hardlopen. En dit bleek gelukkig ook 100% het geval. Sinds ik bij U-track train ben ik niet alleen beter gaan lopen maar is mijn hardloopplezier ook nog meer gegroeid.”

“Ik was op zoek naar meer uitdaging en het leek mij leuk om samen te trainen met mensen met dezelfde passie voor hardlopen.”

Waarom sta jij op 29 maart aan de start bij de Runxperience 5km van Running de Bilt?

“Mijn trainer Jack van der Walle en teamgenoot Maarten Dekker organiseren deze loop en hebben mij verteld hoe leuk de afgelopen edities zijn geweest. Wij doen als team mee aan de Runxperience 5 kilometer, dus dat is extra gezellig. Ik heb nog nooit een 5 kilometer op de weg gelopen, dus ik ben benieuwd wat voor tijd ik kan lopen. Een PR op de weg is voor mij dus in ieder geval gegarandeerd 😉.”

“Ik heb nog nooit een 5 km op de weg gelopen, dus ik ben benieuwd wat voor tijd ik kan lopen.”

Wat is je favoriete wedstrijdafstand?

“Voordat ik bij U-track ging trainen richtte ik mij vooral op wat langere afstanden, zoals de 7-heuvelenloop, halve marathons en vorig jaar heb ik ook de Rotterdam Marathon gelopen. Nu ik in een middellange afstand groep train vind ik het leuk om ook wat “kortere” afstanden uit te proberen zoals een 5 en 10 kilometer. Een sprinter zal ik nooit worden.”

Maaike van Gelder (startnummer 134) bij de Mastboscross. Foto door Suzanne Jonkers.

Heb je al een doel voor ogen voor de wedstrijd? En wat zijn je doelen voor de rest van 2020?

“Bij de Runxperience 5 kilometer wil ik onder de 19 minuten lopen. Misschien zit een snellere tijd er nu ook al in, maar dat zullen we zien. De komende maanden ga ik mij richten op de 5 kilometer, en wie weet lukt het om mij te kwalificeren voor deze afstand voor het NK atletiek in juni. Ik had een jaar geleden niet kunnen denken dat dat mogelijk was, dus vind het een enorm leuke uitdaging om voor dit doel te trainen. Daarnaast doe ik 8 maart voor het eerst mee aan de CPC-loop in den Haag, de 10 kilometer. En omdat ik de lange afstand niet vergeten ben, de halve marathon van Amsterdam later dit jaar.”

Wil jij de strijd aangaan met Maaike? Of ben je benieuwd naar het nieuwe, sfeervollere parcours? Doe ook mee op 29 maart! Running de Bilt is een hardloopwedstrijd voor iedereen. Zo kunnen de kinderen terecht bij de RTV Utrecht 1 kilometer in verschillende leeftijdscategorieën. Op de Runxperience 5 kilometer kan je ook als team lopen samen met je vrienden, familie, werk of sportteam. Na de 5 kilometer is er ook de 10 kilometer. De lopers lopen dan vier keer een rondje van 2,5 km door het oude dorp.

Alle informatie is te vinden op: www.runningdebilt.nl. Hier kun je je ook inschrijven. Als je denkt in aanmerking te komen voor een gratis startnummer (<16.40 over 5km voor mannen, <19.30 voor vrouwen, gelopen in het afgelopen jaar, kun je een mail sturen naar jack@runningdebilt.nl.

Noot: Dit artikel is onderdeel van een betaalde samenwerking tussen Hardloopnetwerk en Running de Bilt.


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten