Home Laatste NieuwsAtleet van de week Rick van Riel: ”Ik heb genoten en veel geleerd”

Rick van Riel: ”Ik heb genoten en veel geleerd”

door hardloopnetwerk

Een paar weken geleden mocht Rick van Riel meedoen aan het EK onder de 18 jaar in Györ. Hij kwam op de 1500 meter tot en met de finale. Een prestatie van formaat. Wij besloten hem wat vragen te stellen.

Door de redactie

Je mocht een paar weken terug meedoen aan het EKU18 op de 1500m. Kan je ons meenemen in jouw ervaringen van dit toernooi en je races?
Ik had er super veel zin in, met als doel de finale halen. Dat lukte met redelijk veel moeite, waardoor ik minder fit als de andere jongens aan de start stond. Vervolgens komt de finale en moet je heel snel je doelen bijstellen en je daar 100% op kunnen focussen. Dat was nog wel even lastig, omdat je totaal niet weet wat je te wachten staat, maar dat is misschien ook wel het leuke van zo’n finale lopen. Ik heb genoten en veel geleerd.

Wat vind je het leukst bij een 1500m; een harde, snelle wedstrijd of juist een tactische? En waarom?
Mij maakt het niet heel veel uit wat voor type race het is. Ook al vind ik met een kampioenschap een boemelrace wel leuk, want dan is er in de laatste ronde nog veel strijd en daar geniet ik ( naast het afzien ) van.

Je broer, Robin, loopt nog harder op de 1500m en stond tijdens het WJK in de finale. Hoe heb je naar zijn race gekeken? En met wat voor gevoel kijk je dan naar je broer?
Tijdens de race van Robin was ik samen met mijn groep aan het trainen, dus zijn we even gestopt om zijn wedstrijd te kijken. Ik was enorm trots om hem daar zo te zien. Ik weet hoeveel hij nog kan/ gaat verbeteren, dus ik denk dat dit pas het begin is van een mooie reeks aan toernooien.

Tijdens de race van Robin was ik samen met mijn groep aan het trainen, dus zijn we even gestopt om zijn wedstrijd te kijken.

Op welke wedstrijd die je ooit hebt gelopen ben je het meest trost?
De tweede wedstrijd in Oordegem meeting 2018, omdat ik daar mijn EK-limiet liep en vijf seconden onder mijn pr liep van dat moment. Ik liep heel de wedstrijd lang precies op schema 3:55 en de laatste 300m ben ik gaan versnellen dat resulteerde in een tijd van 3:52,90, waarvoor ik enorm heb moeten knokken. Het was het allemaal meer dan waard!

Wat voor training vind je het leukst om te doen?
10x200m omdat we die vaak rustig moeten doen en je die vaak met de hele groep kan doen. Deze afstand doen wij vaak met de hele groep en dat is heel gezellig.

Foto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten