Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”Mijn race ging niet zoals gehoopt”

Noah Schutte: ”Mijn race ging niet zoals gehoopt”

door hardloopnetwerk

Hey Anne,

Leuk om te lezen dat je de wedstrijd via de stream gevolgd had. Ik hoorde van anderen dat de wedstrijd niet het enige leuke was om naar te kijken. Het was namelijk een erg mooi gebied waar we liepen! Utah heeft heel wat mooie gebergten, en het is best cool om daartussen op een mooi groen golf parcours te racen. De zon en blauwe lucht maakte het plaatje compleet, maar zelf kon ik de dag helaas niet goed afsluiten.

Mijn race ging niet zoals gehoopt. Misschien vanwege de hoogte, misschien niet genoeg gas terug genomen, misschien gewoon een slechte dag. Ik hou er niet zo van om met excuses te komen, maar heb wel geprobeerd naar redenen te zoeken om ervan te leren. Ik liep vanaf het begin mee met de kopgroep. Het gevoel was niet echt goed, maar het was wel waar ik me wilde positioneren. Uiteindelijk was de tank na 4km al leeg, en was het nog een lange weg naar de finish. Ik baalde ontzettend.

Een mindere dag kan natuurlijk wel eens gebeuren, maar als je in een team zit waarin 39 jongens keihard werken om deel van de top 7 te zijn, ben je na een slechte race vaak je plek kwijt. Ik baalde niet eens uit angst dat ik mijn plek kwijt zou zijn, maar meer dat ik het mijn coach hiermee moeilijk maakte en mijn teamgenoten teleur stelde. Het duurde een paar dagen voordat coach had besloten, maar hij liet me gelukkig weten dat ik regionals mag lopen. Dus vandaar dat ik nu in het vliegtuig zit naar Sacramento!

Zelf maak ik me niet te veel zorgen. Trainingen gaan prima, dus ik blijf positief en ga vrijdag gewoon een goede race neerzetten. Het blijft apart. Waar in Nederland ik altijd rustig van cross naar cross ging, en eigenlijk altijd erg constant presteerde, is het hier op de een of andere manier elk jaar weer een achtbaan. De gevarieerde races, de sterke competitie en het teamaspect maakt het allemaal toch erg intens. Maar daar weet jij natuurlijk alles vanaf. Hoe ging jij daar mee om?

Gaaf dat je bijna met je scriptie begint. Het zal inderdaad veel tijd kosten, maar de flexibiliteit zal je goed doen. Ik weet nog dat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten van mijn bachelor scriptie, maar in de praktijk genoot ik erg van het feit dat ik mijn tijd zelf in kon delen en ging het prima! Succes!

Groetjes,
Noah

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten