Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Ik heb een heerlijke week achter de rug”

Anne Luijten: ”Ik heb een heerlijke week achter de rug”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

In je laatste brief vertelde je dat de West Coast Conference-race niet ging zoals gehoopt en dat je halverwege al helemaal leeg was. En moet je nou eens kijken – bij Regionals lopen jij en de rest van de Pilots de sterren van de hemel! Wow, als team de race winnen en jij was met je 21ste plek in 29:57 minuten ‘All-Region’ en kreeg dus een mooie medaille. Ik kon dit keer echt niet wachten tot je brief van volgende week dus we hebben elkaar al even gesproken. Je vertelde dat je gevallen bent, vervolgens sterk genoeg was om helemaal terug naar de kop te lopen (!!!), en daarna op het laatste stuk die inhaalslag weer een klein beetje moest bekopen. Maar als je bij de volgende race niet valt, dan ga je op het eind vast ook minder kapot! En laat dat nou net NCAA Cross Country Nationals zijn: DE race van het jaar. Je week heeft vast in het teken gestaan van herstellen, herstellen, herstellen. Best heftig om binnen 10 dagen twee 10 kilometers op topniveau te moeten lopen. Ik ben zo benieuwd! Gaan jullie weer, net als vorig jaar, het podium halen? En welke plek dan? En hoe gaat het meidenteam het doen bij hun tweede deelname aan Nationals ooit? Ik heb er een goed gevoel over! Maar ik vind het stiekem ook wel spannend, en ik hoef niet eens te lopen 😉. Nationals is dan ook een absoluut gestoorde race. Toen ik meedeed had ik letterlijk vanaf het begin tot het eind meiden om me heen. Elke seconde finishen er meerdere meiden, dat zie je echt nergens anders. En elke plek telt, want een paar plekjes kan het verschil maken tussen een podiumplek als team of net ernaast. Zo. Spannend. Deze brief helpt vast niet met het onder controle houden van je zenuwen. Laat ik maar snel ergens anders over schrijven 😉.

Ik heb namelijk een heerlijke week achter de rug. Ik geniet enorm van het hardlopen en met het mooie weer en de geweldige omgeving in Arnhem zijn fiets- en ElliptiGo ritjes ook geen straf. Nog een paar daagjes genieten, want volgende week schijnt het koud te worden en zal ik de sportschool weer wat vaker moeten opzoeken. De afgelopen twee dagen had ik trouwens gezellig gezelschap van Femke, mijn zusje. Ze heeft alles meegedaan – hardlopen, krachttraining, en fietsen. Ze was op bezoek in verband met het Arnhem Runcafe dat gisteravond plaatsvond. Daar werd een prachtig filmpje vertoond over mijn blessure en het lopen in Arnhem, en ik mocht daar op het podium nog wat meer over vertellen. Hartstikke gaaf natuurlijk dat ik daarvoor gevraagd werd! Arnhem.run is een soort van community van en voor hardlopers in Arnhem en de regio. Barbara Kerkhof en Edwin Verdurmen organiseren via arnhem.run dus het runcafe, maar ook allerlei andere activiteiten en challenges. Een heel vet initiatief dus. Bekijk hier de video.

De start van mijn scriptie laat nog even op zich wachten – ik ben afhankelijk van mijn professor die een drukke agenda heeft – dus heb ik een spontane extra week vrij. Nou, ik vind het niet erg om tussen mijn trainingen lekker te relaxen en niet aan school te hoeven 😉 . Maar zoals je al zei, is het met een scriptie wel heel relaxed dat je zelf je tijd kan indelen.

Knallen dit weekend he?! GO PILOTS!

Anne

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten