Home Laatste NieuwsEvenementen Nabeschouwen met Zoë Sedney

Nabeschouwen met Zoë Sedney

door hardloopnetwerk

Vorige week vond in het Hongaarse Győr het EYOF plaats. De grote ster van dit toernooi was Zoë Sedney. De atlete van ARV Ilion won maar liefst drie medailles op drie verschillende disciplines. Wij besloten haar een aantal vragen te stellen over haar successen op dit toernooi.

Op donderdag won jij goud op de 200 meter sprint. Had jij vooraf aan het toernooi getekend voor een gouden medaille op dit onderdeel?

Ik was naar het toernooi gekomen met als doel om finales te halen. Ik wist dat het erin zat om een medaille te winnen, maar dan zou ik wel in topvorm moeten zijn. Dat ik uiteindelijk een gouden medaille won, daar had ik niet van kunnen dromen!

Op vrijdag mocht je ook nog eens de halve finale lopen op de 100 meter horden. Je wist je vervolgens ook te plaatsen voor de finale op zaterdag en won wederom goud. Het leek wel of je geen last had van ‘zware’ benen na de 200 meter. Hoe heb jij ervoor gezorgd dat jij een aantal dagen achter elkaar een topprestatie kon leveren?

Ik heb elke dag minimaal wel een uurtje gerust op onze kamer. Ook ben ik na de wedstrijden langs de fysiotherapeut geweest om mijn benen weer ‘los’ te krijgen. Voor de rest heb ik het gewoon rustig aangedaan op alle dagen dat ik moest lopen. Ik denk ook dat het heeft meegeholpen dat ik een meerkampster ben, hierdoor krijg ik ook minder snel zware benen.

Na de finale op de 100 meter horden won je ook nog eens zilver op de 4×100 meter met het estafetteteam. Welke medaille heeft voor jou de meeste waarde?

Ik ben natuurlijk blij met alle medailles, maar de gouden medaille op de 100 meter horden heeft toch net de meeste waarde. Deze medaille had ik namelijk niet verwacht en ik heb voor de 100m horden heel hard getraind dit jaar. Elke training hebben mijn coaches en ik alles bij elkaar gehaald om progressie te boeken en steeds sneller over die horden te gaan. Het is dan natuurlijk heel fijn om deze progressie dan ook daadwerkelijk te zien in tijden en nu dus ook in een gouden medaille!

Jouw oudere zus, Naomi Sedney, doet mee aan het WK Atletiek in Londen. Wat kan jij nog van haar leren?

Ik kijk heel erg op tegen mijn zus en haar discipline die zij voor haar sport kan opbrengen. Terwijl anderen een patatje met mayo eten en naar de nachtclub gaan, laat zij zich niet verleiden en doet ze wat het beste is voor haar sport. Ze traint zich bijna elke dag suf en ze volgt een sportdieet. Ik vind dit echt bewonderenswaardig en ik hoop dat ik later ook zo professioneel met mijn sport kan omgaan.

Wat is de ultieme droom van Zoë Sedney?

Haha, hier ga ik een heel origineel antwoord opgeven, maar mijn ultieme droom is natuurlijk om ooit op de Olympische Spelen te staan en het liefst in de finale!

Foto door Bjorn Parée

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten