Home Laatste Nieuws Joris van Gool over schrappen WK indoor: ”Er zit nu een groot gat in de agenda”

Joris van Gool over schrappen WK indoor: ”Er zit nu een groot gat in de agenda”

door Tijn Piest

Vorige week maakte atletiekbond World Athletics bekend dat de WK indoor dit jaar van de kalender wordt gehaald vanwege het coronavirus in China. Dit heeft gevolgen voor veel atleten, want naast medailles konden er bij het toernooi punten worden gehaald voor de Olympische Spelen. Wij vroegen Joris van Gool, die vorig jaar brons won op het EK indoor op de 60 meter sprint, naar zijn mening.

Joris van Gool start zijn indoorseizoen vanavond bij de PSD Bank Meeting in Duitsland. De wedstrijd is te volgen via Eurosport 1 tussen 19-21:00 uur. Ook Lisanne de Witte, Taymir Burnet, Hensley Paulina, Marije van Hunenstijn, Rutger Koppelaar en Naomi Sedney komen daar in actie. Voor het tijdschema klik hier.

Wat was je eerste gedacht toen je hoorde dat de WK indoor niet doorgaat?

”Ik baalde er natuurlijk erg van, want ik had me er goed op voorbereid en de vorm is zeker goed. Maar aan de andere kant besefte ik me wel dat dit een goed besluit is, want niemand wil natuurlijk ziek terugkomen van het toernooi.”

Ben je het eens met de beslissing van World Athletics?

”Ik ben het eens met het feit dat de WK indoor niet in China door kon gaan. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het niet op een andere plek georganiseerd kan worden. Er zit nu wel een groot gat in de agenda.”

Wat was volgens jou de beste oplossing geweest: uitstellen tot 2021 of het toernooi in een andere stad houden?

”Ik denk dat uitstel prima is, maar het is uiteraard wel zonde. Ik kan me niet voorstellen dat het onmogelijk was het ergens anders te houden.”

”Ik kan me niet voorstellen dat het onmogelijk was het ergens anders te houden.”

Wat heeft de beslissing voor gevolgen op jullie als atleten?

”Voor de mensen die besloten indoor te doen is het natuurlijk erg vervelend, maar het is niet het einde van de wereld. Het is een olympisch jaar en er is nog genoeg moois te doen.”

Is het extra jammer als je terugkijkt op je bronzen EK-medaille van vorig jaar?

”Voor mij is het wel extra jammer ja. Indoor is mijn specialiteit en ik denk dat ik hier iets moois had kunnen laten zien. Het is vervelend dat ik die kans nu niet krijg.”

”Indoor is mijn specialiteit en ik denk dat ik hier iets moois had kunnen laten zien.”

Welke indoorwedstrijden ga je dit seizoen lopen?

”Ik focus me vooral op de World Indoor Tour en en op het verdedigen van mijn nationale titel. Indoor blijft mijn specialiteit en ik wil graag laten zien wat ik waard ben. Ook zijn er nog genoeg punten te verdienen op andere indoorwedstrijden.”

Volgend jaar vindt zowel de WK indoor als de EK indoor plaats. Weet je al waar je wil pieken?

”Voor volgend jaar weet ik nog niet wat het gaat worden. Het zal liggen aan mijn vorm en hoe het seizoen eruit gaat zien. Beide zou erg mooi zijn, maar ik weet niet of dat realistisch is.”

Hoofdfoto: Bjorn Parée

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten