Home Laatste NieuwsBriefwisseling Schutte: ”Ik ben nog twee weken in Portland”

Schutte: ”Ik ben nog twee weken in Portland”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne,

Wat toevallig dat je net had besloten de Leiden Marathon 10km te doen toen ik erover begon! Het was blijkbaar een erg heftige editie door het warme weer. Gelukkig kwam je niet voor een snelle tijd, want dat was zeker niet makkelijk geweest. Hopelijk heb je het als een goede training ervaren en genoten van het parcours. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar naar mijn mening is het een erg gave wedstrijd! Zoals je al zei was ik zelf dit weekend in Sacramento, California voor Regionals. Van tevoren was het de vraag of het niet ook erg warm zou zijn, maar uiteindelijk was het prima loopweer. In de Oost-regio werd het hele schema verschoven vanwege een storm. Gelukkig hadden wij daar geen last van!

Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar naar mijn mening is het een erg gave wedstrijd!

Voor ik verder over Regionals vertel, zal ik eerst even duidelijk maken hoe het precies werkt. Regionals is een driedaags evenement dat op twee verschillende plekken in de VS plaatsvindt (Oost en West). In beiden regio’s plaatsen de beste 48 atleten op de ranglijst zich voor dit evenement. Voor Nationals zijn er 24 plaatsen per onderdeel, dus per regio gaan er maar 12 atleten door. Het verschilt per afstand hoe de series ingedeeld zijn en hoeveel rondes je moet lopen, maar in het geval van de steeplechase waren er 3 series van 16, waarbij de eerste 3 per serie zich direct kwalificeren, aangevuld door 3 tijdsnelsten.

De eerste serie zag ik vanuit de callroom. Er werd hard gelopen vanaf de start, wat wel goed uitkwam aangezien een teamgenoot van mij in deze serie zat. Hij wist 6e te finishen in een dik PR, wat mogelijk genoeg zou zijn voor Nationals! Zelf was ik niet van plan om mijn serie snel te maken. Één van mijn sterke punten is namelijk dat ik altijd wel een snelle laatste ronde weet te lopen. Wat ik wel anders deed dan normaal was dat ik meer voorin zat om wat uit de drukte te blijven. Achteraf gezien had dit niet echt het effect waar ik op gehoopt had, want het kostte me meer energie om positie te houden dan normaal. Toen iemand het gas erop zette met 3 rondes te gaan, kon ik wel mee versnellen maar niet direct achter hem aan gaan. Ik ging de laatste ronde in als tweede, en met 100m te gaan liep ik derde. De jongen achter mij wilde me binnendoor inhalen, maar daar was duidelijk geen ruimte voor. Hij tikte mijn kuit 3 à 4 keer aan, wat mijn pas opbrak en waardoor ik geërgerd en verbaast achteromkeek. Nooit doen natuurlijk, want toen ik mijn hoofd weer omdraaide stond de laatste balk daar. Hij liep me voorbij in de passage en het was duidelijk dat ik niet meer top 3 ging eindigen.

Toen iemand het gas erop zette met 3 rondes te gaan, kon ik wel mee versnellen maar niet direct achter hem aan gaan.

Balen. We dienden nog een protest in, maar we dachten al wel dat het een kleine kans van slagen zou hebben. Het was niet duidelijk te zien op de beelden. Ik zie dit incident ook niet als de reden dat ik mij niet geplaatst heb. Mijn doel was om voor de winst te strijden en met de race die ik liep lukte dat duidelijk niet. Blijkbaar was ik niet op mijn best en dat had ik wel moeten zijn. Een andere tegenvaller was dat Simon niet van start kon gaan. Door een ongelukje tijdens een waterbak training was hij nog niet klaar om te lopen. Dan moeten we die Amerikanen volgend jaar maar laten zien wat we in ons hebben!

Dus wat nu? Toen ik wakker werd op de dag dat de NK 10.000m inschrijving sloot, had ik mij nog snel even ingeschreven. Voor als er iets verkeerd zou gaan bij Regionals, dacht ik. Maar goed had ik er niet over nagedacht, want vanwege universiteitsverplichtingen kan ik helemaal niet eerder terugkomen. Dus ik ben nog twee weken hier in Portland. Ik loop wel een andere wedstrijd dat weekend, het Portland Track Festival. Vorig jaar was de steeple daar erg goed bezet met een winnende tijd van 8:18. Ik kan ook nog hordes doen met mijn steeple teamgenoot, want hij plaatste zich uiteindelijk als een van de tijdsnelsten! Sowieso was Regionals voor het team verder wel geslaagd met in totaal 5 atleten die zich voor Nationals plaatsten. Ik ben benieuwd wat ze daar laten zien!

Groetjes,

Noah

Foto: Instagram Noah Schutte

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten