Home Voorpagina ”De tijd lijkt steeds sneller te gaan”

”De tijd lijkt steeds sneller te gaan”

door hardloopnetwerk

Bart van Nunen is hard aan het trainen richting zijn eerste marathon. Over een paar weken debuteert hij op de marathon in Berlijn. Regelmatig houdt hij een blog bij om zijn ervaring te delen.

Door Bart van Nunen

De tijd gaat snel en lijkt steeds sneller te gaan, zeker als je doet wat je het leukste vindt om te doen! In de afgelopen jaren heb ik alles gedaan om me zo goed mogelijk te ontwikkelen, een beetje op het gekke af. Maar gezien mijn aanleg leek te liggen bij het echt hele lange werk, was het extra lastig. Wachten, wachten en nog eens wachten. Eerst de onder-afstanden ontwikkelen (wat ik zeker ook wel een beetje blijf doen), het lichaam belastbaar krijgen, alles geleidelijk opbouwen. Inmiddels ben ik 22 jaar, en we (mijn coach en ik) verwachten dat ik pas op mijn best zal zijn rond mijn 30ste levensjaar. Rustig blijven groeien komende jaren dus, dat is het allerbelangrijkste.

Nu heb ik al 9 van de 12 weken gehad van mijn eerste marathontraject, en hoe gaat dat? Ik had nog wel wat twijfels vooraf. Zou het allemaal wel zo goed gaan? Je weet immers gewoon simpelweg niet hoe het uit gaat pakken. Toch keek ik vooral met veel enthousiasme uit naar dit traject, en dat enthousiasme is in de voorbije weken eigenlijk alleen maar gegroeid. Vrijwel elke training in die 9 weken was raak, 2 keer ging het net even iets minder maar dan kon ik nog steeds met gemak mijn tempo’s draaien. Vrijwel alle trainingen vind ik nu ook echt superleuk en ik geniet met volle teugen! Dat genieten is iets wat ik de laatste jaren sowieso goed heb geleerd, maar nu geniet ik alleen nog maar meer.

Gisteren had ik mijn laatste grote test: een 20km loop in Sneek op marathontempo met daarvoor nog een uur duurloop en daarna ook nog een half uur. Best een heftige training dus. Lees hier meer over zijn blog.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten