Home Laatste Nieuws De sporter en zijn wielen: Hardloper Martina op de fiets

De sporter en zijn wielen: Hardloper Martina op de fiets

door hardloopnetwerk

Fotograaf Klaas Jan van der Weij richt zijn camera op de ver­voer­mid­de­len van sporters. In deze eerste aflevering: Churandy Martina op zijn BMX.

Door Erik van Lakerveld

‘Op Curaçao was BMX heel populair toen ik klein was. Ik had er ook eentje, een Mongoose. Ik had het frame gekocht en daarna zelf de onderdelen bij elkaar gescharreld. Zo maakte ik mijn eigen fiets.

‘We deden wedstrijdjes. Dan zochten we een heuvelachtige straat uit en sprintten van boven naar beneden. Wat zal het zijn geweest? Zo’n 200meter, denk ik. De sprint was mijn wapen, maar er waren jongens die het veel beter konden. Snel gaan op trappers is anders dan hardlopen.

Lees verder in de Volkskrant.


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten