Home Laatste Nieuws Alles wat je moet weten over hardloopschoen met een carbonplaat

Alles wat je moet weten over hardloopschoen met een carbonplaat

door hardloopnetwerk

Hardloopschoenen met een carbonplaat in de zool hebben al enkele jaren hun intrede gedaan. Deze innovatie heeft geleid tot extreem snelle schoenen en daarmee talloze persoonlijke records en wereldprestaties. Momenteel is er een uitgebreid assortiment van deze carbonschoenen beschikbaar. Wij hebben een groot aantal paar superschoenen getest en maakten een overzicht. Bovendien beantwoorden we in een vraag-en-antwoordsectie de belangrijkste vragen die jullie mogelijk hebben. Verder vind je een aantal onderzoeken en een podcast over hardloopschoenen met een carbonplaat met dé hardloopschoen onderzoeker Wouter Hoogkamer.

Alle modellen vergeleken (+ antwoorden op de meest gestelde vragen)

We hebben de beste hardloopschoenen met een carbonplaat getest en in een overzicht gezet. Verder vind je hier de antwoorden op je meest gestelde vragen, zoals (+ Q&A) Geven we je tips en bespreken we de toekomstige ontwikkelingen.

De beste hardloopschoenen met een carbonplaat getest (+ Q&A)

De modellen die we bespreken;

Onderzoek

In de Washington Post vonden we een studie die de Nike Vaporfly ‘superschoen’ vergeleek met een traditionele hardloopschoen. Loopt iedereen op schoenen met een carbonplaat harder? We maakten een samenvatting van het onderzoek en wat leuke inzichten waarbij het eventuele ‘voordeel’ met name afhangt van je snelheid en loopstijl. Eén van de allereerste onderzoeken waar acht verschillende modellen van merken werden vergelen vind je hier.

Podcast

Susan Krumins en Imo Muller namen een podcast op met dé onderzoeker op het gebied van schoenen met een carbonplaat: Wouter Hoogkamer. Luister aflevering 12 van ‘Naar de Vaantjes’ terug en hoor alles over de onderzoeken van Wouter Hoogkamer. Luister ‘m hier!

Nieuwsoverzicht