Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah en Anne

Briefwisseling tussen Noah en Anne

door hardloopnetwerk

Hi Anne!

Geblesseerd raken tijdens het auqajoggen?! Ik moet zeggen dat ik dat wel een hele prestatie vind. Wel jammer dat je 2018 tot nu toe zo moeizaam gaat, maar gelukkig zijn het allemaal kleine dingetjes en hopelijk kan je aanstaand weekend toch wel vlammen op het NK Cross. Leuk om te horen dat je Bram hebt ontmoet en met Andrea hebt gelopen. Ik met meerdere trainingskampen met ze afgewerkt, dus ik kan mij goed voorstellen hoe gezellig het was!

Ja wij hebben hier ook sneeuw gehad. Inmiddels is het allemaal al weer gesmolten en gelukkig is het hier niet zo koud als het in Nederland is op het moment! Door het weekje sneeuw was het inderdaad wel iets lastiger om lekker te trainen. De eerste tempotraining stonden er 400m’tjes op het programma, en ik zag de bui al hangen. Coach wilde ze inderdaad in Chiles (ons raarvormig indoorbaantje) doen. Gelukkig was ik niet de enige die toch liever op z’n minst even wilde kijken hoe de buitenbaan erbij lag en daarom liepen we met een klein groepje toch naar de baan. Maar helaas, waar de wegen er prima uitzagen was een baantraining niet te doen. Waar de meeste jongens maar accepteerden dat het toch trainen werd in Chiles, waren één teamgenootje en ik koppig genoeg om de training op een (sneeuwvrij!) geasfalteerd pad te doen. Met z’n tweeën draaide we een prima training!

Drie dagen daarna was de meeste sneeuw al weg, maar aangezien ik een tempoloop (35 minuten steady tempo) op het programma had staan, besloot ik om het op de loopband te doen. Gelukkig viel het heel erg mee en had ik zo een goede trainingsweek achter de rug. Ik ben wel benieuwd hoe het nu in Nederland is. Het nieuws dat iedereen aan het schaatsen is op de Amsterdamse grachten heeft sommige teamgenoten op de een of andere manier ook bereikt. Wel een leuke en goede manier om wat alternatieve trainingen af te werken lijkt mij!

Wat vond je van het WK indoor? Ondanks het tijdsverschil heb ik nog aardig wat kunnen zien. Wel bizar hoeveel atleten gediskwalificeerd werden zeg. Een complete 400m-serie?! Ik begon tijdens mijn baantraining op de lijn te letten en kon meteen ook wat teamgenoten van me diskwalificeren. Vervolgens imiteerde iemand Sifans finish op de 3000m… Ik vraag me nu wel eens af of bij andere indoortoernooien de officials de regels minder streng hebben gehanteerd, of dat de baan gewoon echt lastig te belopen was door de scherpe/steile bochten.

Maar ja, het was verder een gaaf toernooi met 3 mooie medailles voor TeamNL. Naast dat Sifan het erg goed deed, was het ongelofelijk om te zien dat Nadine een bronzen plak binnen haalde! Je hebt daar vast ook van kunnen genieten. Hopelijk helpt het als inspiratie voor het NK Cross dit weekend, veel succes! Ik ben benieuwd om van je te horen hoe het ging, en hoe het inmiddels met je voeten gaat. Hopelijk ben je snel van je pijntjes af, ook al hoort dat er toch een beetje bij als loper ben ik bang!

Groetjes,

Noah

[logo-slider]

Foto: Odile Verzantvoort

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten