Home Laatste NieuwsBlessurepraat Blessurepraat met Abdi Hassan

Blessurepraat met Abdi Hassan

door Floor Doornwaard

Wil je je even voorstellen?

Hallo! Mijn naam is Abdi Hassan, ik ben 20 jaar oud, ik ben geboren in Somalië en mijn favoriete afstand is de 5.000m. Maar, in de toekomst wil ik graag meedoen aan langere afstanden zoals de halve en de hele marathon. Ik train onder leiding van Joshua Mols in Nijmegen bij Team Zevenheuvelen. Ik studeer aan het ROC in Nijmegen de studie dienstverlening, sport en recreatie en in het weekend werk ik in een restaurant.

Welke blessure had je en hoe is dit ontstaan?

Sinds afgelopen baanseizoen ben ik geblesseerd aan mijn rechtervoet. Ik had hielspoor. Dit is ontstaan door mijn werk omdat ik veel en lang sta. Ook is het overbelast door training en het feit dat ik veel op spikes train helpt ook niet echt bij het herstel. Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Deze verkalking ontsteekt en dat veroorzaakt de pijn.

Wat zijn je hobby’s buiten hardlopen om?

Lekker eten, koffie drinken, gamen (FIFA Spelen), Netflix series kijken, chillen met vrienden, slapen.

Welke ervaringen heb jij gehad met het herstellen van een blessure?

Ik heb niet echt ervaringen gehad voor deze blessure. Maar wat ik van deze blessure heb geleerd is dat je heel geduldig moet zijn en accepteren dat je geblesseerd bent. Dan ben je al een heel eind met je herstel.

Denk je dat jouw blessure je sterker zal maken als atleet (zowel mentaal als fysiek)?

Ik heb veel stormen gezien in mijn leven. De meeste stormen verrasten me, dus ik moest heel snel leren om verder te kijken en te begrijpen dat ik niet in staat ben het weer te beheersen, de kunst van geduld te oefenen en de woede van de natuur te respecteren. Dit is een leerzaam moment voor mij zoals alle andere atleten hebben meegemaakt omdat strijd en pijn me alleen maar sterker, wijzer en beter maken. Hier krijg ik energie van een beter karakter, een echte Afrikaanse man!

Wat voor een alternatieve trainingsvormen beoefen je, om toch je conditie te behouden?

Ik doe verschillende alternatieve trainingen. In het begin heb ik veel gefietst in de sportschool en af toe mountainbiken in het bos. Naast natuurlijk krachttrainingen. Later mocht ik ook gaan crosstrainingen en deed ik veel fysiotherapie oefeningen.

Is er een speciaal product dat je helpt tijdens je herstel?

Ik gebruikte een nachtspalk, zooltjes, stevige hardlopen schoenen en een tennisbal om mijn voetpees mee los te maken.

Hoe ga je ervoor zorgen dat je niet nog een keer geblesseerd raakt?

Rustig opbouwen! Niet te snel te veel willen. Het is belangrijk om te leren te wachten en daarin te groeien. Dus: geduld oefenen en daarin volhardend zijn. Slim en stapje voor stapje trainen.

Heb je tips voor atleten die op dit moment ook dealen met een blessure?

Als ik kan jij kan het ook! Ik zeg gewoon: geef nooit op.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten