Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Nadine Visser

Atlete van de week: Nadine Visser

door hardloopnetwerk

Het was een fantastisch baanseizoen voor Nadine Visser. De pupil van Bart Bennema won goud op het EK onder de 23 jaar in Polen, werd 7e van de wereld op de zevenkamp en 100 meter horden. Ten slotte won ze afgelopen zaterdag op de Universiade goud op de 100 meter horden. Wij besloten Nadine uit te roepen als atlete van de week. 

Door Jasper Boot

Nadine, super leuk dat wij jou mogen interviewen! Op het WK in Londen maakte jij op ons indruk op de zevenkamp en de 100 meter horden. Met welk gevoel kijk jij terug op de WK?

2015 was voor mij een topjaar, waarin ik mijn persoonlijke record op de zevenkamp scoorde en ik 8e werd op het WK. In 2016 was ik lange tijd geblesseerd en haalde ik bij lange na dat niveau niet (19e OS). Dit WK was mijn doel dus om weer richting dat niveau van 2015 te gaan en hopelijk een persoonlijk record te scoren. Helaas is dit niet gelukt, maar ik heb op veel onderdelen mijn oude niveau weer kunnen laten zien. En ten opzichte van anderen liet ik minder liggen, waardoor ik op een mooie 7e plek eindigde.
De meerkamp was het hoofddoel, maar ik deed mijn best om snel te herstellen zodat ik eventueel de 100m horden nog kon gaan doen. Het herstel ging boven verwachting goed, dus ik vond het heel gaaf dat ik nog een keer mocht racen in het stadion. Ik wist dat de finale halen lastig was, maar toen ik voelde dat mijn lichaam goed was, was dit toch mijn doel. De ontlading was dan ook groot toen ik na het afwachten van de andere halve finales hoorde dat ik door was. Ik ben heel blij met drie constante races en het feit dat ik zo dicht bij de andere dames zat in de finale. Met twee 7e plekken kijk ik met een trots gevoel terug! Ik ben ook erg blij met hoe mijn lichaam dit heeft doorstaan.

Op welk onderdeel kun jij op de zevenkamp nog de meeste progressie boeken? En waarom?

Ik denk dat ik mezelf op de werponderdelen nog veel kan verbeteren waardoor ik minder punten zal verliezen tov anderen. Maar het verspringen is een onderdeel waar ik punten op zou kunnen gaan winnen als ik dit verbeter. Ik heb veel snelheid, maar kan dit nog niet ideaal omzetten in een verre sprong.

Je bereikte op de 100 meter horden de finale en eindigde als zevende. Volgens analist en ex-topatleet Gregory Sedoc moet jij je armen minder bewegen om nóg sneller te lopen op de 100 meter horden. Deel jij deze mening met hem en waarom wel/niet?

Ik denk dat hij hier zeker een goed punt heeft. Omdat ik natuurlijk als meerkampster train hebben we minder aandacht kunnen geven aan zulk soort kleine details. Maar nu mijn hordenlopen zelf al constanter is geworden, zal hier volgend jaar zeker meer aandacht aan geschonken kunnen worden in de trainingen.

Jouw zevenkampmaatje, Anouk Vetter, won een bronzen medaille op het wereldkampioenschap. Wat kun jij nog van haar leren?

Anouk traint bij haar vader Ronald en ik train bij Bart Bennema, dus we trainen niet heel veel samen. Wel allebei op Papendal, waar we soms iets combineren. Anouk is een natuurtalent op de werponderdelen, welke voor mij juist lastig zijn. Op dit vlak kan ik zeker nog van haar leren.

Het was een succesvolle zomer voor je met een gouden medaille op het EK onder de 23 jaar in Polen. Afgelopen zaterdag won jou ook nog eens goud de Universiade op het programma in Taiwan. Op welke prestatie ben je het meest trots dit seizoen?

Ik ben het meest trots op mijn prestaties op het WK. De twee 7e Ik ben ook erg blij met mijn belastbaarheid dit jaar, dat ik 3 meerkampen heb kunnen finishen waarvan de beste op het belangrijkste moment en dat ik na de zevenkamp nog zo goed heb kunnen presteren op de horden.

Als wij zeggen; Nadine Visser wint volgend jaar op het EK in Berlijn een medaille op de 100 meter horden. Wat zegt Nadine dan?

Deal! Volgend jaar werk ik naar de meerkamp in Gotzis toe en daarna zal ik bepalen wat ik later op het EK zal gaan doen.

Hoofdfoto: Odile Verzantvoort

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten