Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Anouk Vetter

Atlete van de week: Anouk Vetter

door hardloopnetwerk

Naam: Anouk Vetter

Leeftijd: 23

Werk/opleiding: Fulltime atleet

Woonplaats: Arnhem

Vereniging: av Sprint

Discipline:  Zevenkamp

Bij Anouk is atletiek er vroeger met de paplepel ingegoten. Haar vader (Ronald Vetter) deed aan kogelslingeren en was bondscoach van de Atletiekunie. Anouks moeder (Gerda Blokziel) veroverde als speerwerpster in de jaren tachtig twee nationale titels. Anouk werd afgelopen zomer de eerste Nederlandse atlete ooit die Europees Kampioene werd op de Zevenkamp. Genoeg reden om haar uit te roepen als atlete van de week!

Anouk, je komt uit een echt atletiekgezin. Hebben jouw ouders veel invloed gehad in de keuze voor atletiek?

‘’Dat is allemaal heel ‘natuurlijk’ gegaan. Als klein meisje liep ik al een paar keer per week op de atletiekbaan. Toen ik 6 jaar was ging ik ook meetrainen bij de pupillen. In het begin vond ik het niet zo leuk, maar toen ik junior werd en de trainingen steeds specifieker werden, begon ik het steeds leuker te vinden. De keuze voor de meerkamp heb ik nooit echt duidelijk gemaakt. Ik kon alles wel oké en zodoende bleef ik bij de meerkamp.’’

Afgelopen zomer won je als eerste Nederlandse atlete ooit de Europees Kampioenschappen op de Zevenkamp. Had je vooraf aan dit toernooi verwacht dat een gouden medaille mogelijk zou kunnen zijn?

‘’Ik had gehoopt dat dit een heel bijzonder toernooi zou worden en dan bedoel ik vooral het sfeertje en de vele Nederlanders die zouden komen kijken. Mijn doel was een medaille en ik durfde alleen aan brons te denken, omdat de favoriete, goud en zilver kandidaten van het EK 2014, ook meededen. Maar ik ging elk onderdeel in om te winnen en ik zou wel zien waar me dat zou brengen. ‘’

Wat is jouw favoriete onderdeel van de Zevenkamp?

‘’Deze vraag wordt wel vaker gesteld en elke keer is mijn antwoord weer anders. Het hangt erg af welk onderdeel momenteel het beste gaat. Horden vind ik heel leuk op de training, maar in de wedstrijd vind ik de 200m wel heel gaaf om te doen, vooral omdat ik deze afstand niet vaak loop op training. Het minst leuke onderdeel vind ik het hoogspringen. Dat is namelijk heel blessuregevoelig en technisch erg lastig.’’

In augustus nam je deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Je werd daar 10e op de Zevenkamp. Was je tevreden over jouw prestaties daar?

‘’Op de Spelen was ik lichamelijk fitter dan in Amsterdam. De trainingen gingen super goed en ik voelde mij ook sterk. Mentaal was ik niet op mijn best. Het goud op het EK kwam toch wel als een verrassing net als alle commotie eromheen. Ik denk dat ik mijn mentale piek wel had gehad.. Toch ben ik overall wel tevreden. De eerste dag was gewoon prima. Helaas ging het verspringen en het speerwerpen minder. Daarna lukte het me om de knop om te zetten en een dik PR op de 800 meter te lopen. Dit was altijd mijn zwakste onderdeel, dus dit maakte mijn meerkamp wel heel mooi!’’

Ten slotte, welke doelen heb jij jezelf voor 2017 gesteld?

‘’Ik wil mij blijven verbeteren en constanter presteren. En tijden het WK in Londen iets moois laten zien!’’

Hoofdfoto: Evert Woutersen

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten