Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Bart van Nunen is een held”

Anne Luijten: ”Bart van Nunen is een held”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah!

Ik waarschuw je maar alvast; het wordt een lange brief want ik heb veel te vertellen. Want wat een crazy sportzondag was het afgelopen weekend. Zo veel superprestaties! Ik weet haast niet waar ik moet beginnen. Ik was een weekendje bij mijn ouders thuis en na mijn eigen lange ‘duurloop’ op de ElliptiGO kon ik mooi het laatste uur van de marathon zien. Ongelofelijk hoe steady Eliud Kipchoge elke 5 kilometer weer een aantal seconden pakte op het wereldrecord. En wat zag het er soepel uit! Ik vond het ook gaaf om zijn pure vreugde te zien na de finish. Met zo’n dikke verbetering van het wereldrecord mag je enorm blij zijn, en dat was hij gelukkig ook. Het was voor de meeste kenners natuurlijk al wel jaren duidelijk dat hij de beste marathonloper van het moment was, maar vaak had hij pech met de weersomstandigheden. Gaaf dat het nu wel lukte! Hiermee laat hij zien dat hij niet alleen de beste marathonloper op dit moment is, maar de beste ooit.

Natuurlijk was er nog heel veel ander mooi sportnieuws, zoals het wereldrecord op de 10-kamp. Dat had ik echt nooit gedacht, omdat Ashton Eaton altijd werd afgeschilderd als een supersportman van een andere planeet. Maar zo lang heeft zijn record uiteindelijk niet stand gehouden – ‘slechts’ 6 jaar.

Maar ik wil vooral nog wat schrijven over Bart van Nunen. Wat een held! Via onze Loopland Gelderland-groepsapp werd ik door teamgenootjes nauwkeurig op de hoogte gehouden van zijn tussentijden. Even leek hij wat tijd te verliezen (achteraf werd duidelijk waarom…) maar met een geweldig slotstuk liep hij ineens 2 13 laag! Achteraf hoorde ik pas dat dat was inclusief sanitaire stop en met heel erg weinig drinken. Ik vind dat echt bizar. 2:13 is al een toptijd, en dat in je debuut, maar met de informatie over het race-verloop erbij vind ik het helemaal een machtige prestatie. Ik was vlak voor de marathon bij hem thuis voor een gezellig etentje en een interview voor Hardloopnetwerk, en toen merkte ik al hoe lekker hij in zijn vel zat: het was duidelijk dat hij ontzettend had genoten van de trainingen, en dat ze hem grotendeels gemakkelijk af waren gegaan. Hij was zowel zelfverzekerd als ontspannen. Dat hij dus deze tijd loopt verbaast me niet, maar wel dat hij het hoofd koel kon houden.

Ik moet er namelijk niet aan denken. Zoals je wel weet staan in Forest Park in Portland, waar zowel het meiden- als jongensteam hun lange zondagse duurloop afwerken, een aantal dixies in de eerste kilometer van de trail. Ik weet nog wel dat als ik daar gebruik van maakte, het enorm veel energie, tijd en moeite kostte om weer bij de groep aan te sluiten. En dat was duurlooptempo! Dikke respect voor Bart dus, en ook hulde aan coach Grete Koens, die hem duidelijk perfect voorbereid heeft, zowel fysiek als mentaal. Ik ben heel benieuwd wat Bart in de toekomst nog gaat laten zien. Hij heeft mij in ieder geval marathonkriebels gegeven!

Met de motivatie zit het dus wel (weer) goed, en bovendien heb ik ook mijn eerste twee intervaltrainingen in de pocket! Het stelde nog niet veel voor en ik ben verschrikkelijk uit vorm, maar dat maakt niet uit. Vooruitgang is altijd fijn! En dankzij MTBFun heeft mijn vriend nu ook een mountainbike en kunnen we dus samen Arnhem doorkruisen. Heel fijn, want alleen fietsen vind ik vreselijk saai. Een combi van versterkende oefeningen, hardlopen (2 dagen lopen / 1 dag rust) met intervallen erbij, en lekker samen fietsen, is zo slecht nog niet! Wat leuk trouwens dat jij dit seizoen wat meer wedstrijdjes gaat lopen dan vorig jaar. En verstandig dat je je niets aantrekt van de rankings en gewoon op jezelf blijft focussen. Ik vond je brief van vorige week erg inspirerend en motiverend en kan niet wachten tot de volgende!

Groet,

Anne

Hardloopnetwerk zet zich dagelijks in om topatleten te ondersteunen richting de Olympische Spelen, achtergrondreportages te maken van topatleten en recreanten en het laatste nieuws te brengen. Wil jij hier een steentje aan bijdragen? Leuk! Doneer een bedrag naar keuze om ons platform te ondersteunen. Onze dank is groot!

[doneren_met_mollie]

Wij registeren i.v.m. de AVG geen persoonsgegevens.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten