Home Laatste NieuwsDe Wandelgangen Ad Roskam: ”We gaan veel investeren in de opleiding van coaches”

Ad Roskam: ”We gaan veel investeren in de opleiding van coaches”

door hardloopnetwerk

De wandelgangen

* Na de uitgebreide renovatie van de atletiekbaan op Papendal beschikt de Atletiekunie over vrijwel optimale faciliteiten voor de topatletiek. De ploeg is op sterkte, zo constateert technisch directeur Ad Roskam. Hij wil in de komende jaren coaches meer gelegenheid bieden om hun werk op een kwalitatief hoger peil te brengen, onder andere met een vernieuwde opleiding (Atletiekunie).

*De enclave Nederlanders atleten in Amerika wordt groter en groter. Sinds deze zomer zijn talenten Merel van der Marel en Jelte van Atten ook naar de Verenigde Staten vertrokken om hun hardlooptalent te combineren met een studie aan een universiteit.

*Zaterdag vond in het Engelse Birmingham de veertiende Diamond League-meeting van het seizoen plaats. Eline Berings, Jonathan Borlée en Ismael Debjani waren de Belgische participanten in het Alexander Stadium. Echte hoogvliegers bleven uit, niet onlogisch een week na het EK. Toch werden er vier meetingrecords genoteerd (atni.be)

*Zaterdag maakte Sharona Bakker na een jaar haar rentree op de baan. In Lier liep ze de 100 meter horden. In de loop van de ochtend publiceren wij ons interview met haar op onze website.

Foto: Pixabay

Nieuwsoverzicht