Het Nederlands team voor de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest telt 41 atleten. Van zaterdag 19 t/m zondag 27 augustus vinden de wereldkampioenschappen plaats in het National Athletics Centre. Hieronder vind je het complete team. In dit artikel vind je verder alle uitslagen, quotes, foto’s en medaillewinnaars voorbij. Een medaillerecord voor Nederland! 2x brons, 1x zilver & 2x goud!
Bekijk hier alle startlijsten voor WK atletiek in Boedapest. Check hier het Nederlandse tijdschema. Klik hier voor het hele tijdschema en de uitslagen.
Dag 9: GOUD estafettevrouwen 4×400 meter!
GOUD voor de estafettevrouwen 4×400 meter! Een historische race op de slotdag van de WK en 3:20.72, Nederlands record en beste wereldjaarprestatie voor Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Femke Bol! Een ontketende Bol, nu dus twee wereldtitels, zorgt voor de glorieuze beslissing in de laatste 50 meter door eerst Groot-Brittannië te passeren en in de laatste meters Jamaica van de wereldtitel te houden. De Nederlandse vrouwen waren al Europees kampioen, nu wereldkampioen, HISTORISCH! ‘Dit keer dacht ik: ik ga het halen’, vertelt Bol bij de NOS. ‘We stonden er zo goed voor al door de andere meiden. En dan eindigen we als wereldkampioen: wauw!‘ Enorme revanche voor de val tijdens de 4×400 meter mix en de uitschakeling in de serie vorig jaar. Hiermee komt het nieuwe medaillerecord voor Nederland op vijf! Plaats zes voor de estafettemannen in de finale van de 4×400 meter. Isayah Boers, Terrence Agard, Ramsey Angela en Isaya Klein Ikink kunnen zich niet helemaal mengen in de strijd om de medailles en lopen 3:00.40. Het was de eerste keer dat de Nederlandse mannen in de finale stonden op de WK. De Amerikanen pakken, net als op de 4×100 meter, goud. Na 27 kilometer stapt Abdi Nageeye deze zondagochtend uit de marathon. Hij heeft geen last van een blessure, zat goed in de race, maar ineens gaat het mis. De concrete oorzaak is nog niet bekend. In 2022 stapte hij ook uit het WK, toen rond het 41-kilometerpunt. Na het startschot om 7:00 uur in Boedapest liep Nageeye lang in de kopgroep, die in 1:05.02 doorkwam. ‘Ik ben behoorlijk ontgoocheld. Ik weet niet wat ik voel en hoe mijn benen zo zwaar voelden. Vooral mijn bovenbenen voelden niet fijn, net als in Rio in 2016. Het is een raadsel’, blikt Nageeye terug bij de NOS. De Oegandees Victor Kiplangat verrast met goud, de mooiste zege uit zijn carrière.
Lees hier ons interview met Abdi Nageeye voor de WK.
Dag 8: Hassan pakt zilver, finaleticket estafetteploegen 4×400 meter
ZILVER voor Sifan Hassan op de 5000 meter! De Keniaanse Faith Kipyegon is in de eindsprint oppermachtig en pakt haar tweede goud. Hassan finisht in 14:54.11 en realiseert haar beste resultaat op een WK op de 5000 meter. Haar tweede medaille deze WK atletiek (na brons op de 1500 meter) en de vierde medaille voor Nederland. Maureen Koster loopt naar een mooie twaalfde plaats. ‘Ik ben hartstikke blij met het zilver, omdat ik weet waar ik vandaan kom. Vier maanden geleden liep ik nog een marathon’, aldus Hassan. Tim Rowberry, haar coach, ‘kon niet trotser zijn’ met de marathon van Londen in april nog in het achterhoofd. ‘Ze liep erg slim vanavond en er gebeurde wat we verwachtten.’ Zowel de estafettemannen als de estafettevrouwen op de 4×400 meter plaatsen zich voor de finale (mannen 21:37 uur & vrouwen 21:50 uur zondagavond). Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol lopen naar de derde tijd in hun serie (3:23.75, SB) en zijn dus door. Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Ramsey Angela en Isaya Klein Ikink mogen op basis van hun tijd (3:00.26, SB) door naar de eindstrijd. Een prima begin van de tweede en laatste dag van de tienkamp voor Rik Taam. Op de 110 meter horden loopt hij 14.80 seconden, waarmee hij vierde wordt in zijn serie. Met de discus komt de Nederlander tot een degelijke 43.04 meter. Dan is er het polsstokhoogspringen, waarop de tienkamper 4.70 meter neerzet. De speer vliegt naar 57.96, een kleine meter onder zijn persoonlijk record. Op de afsluitende 1500 meter finisht Rik Taam als vijfde met 4:22.70. Daarmee eindigt hij tijdens zijn WK-debuut op een nette plaats dertien, met 8098 punten. Drie Nederlandse vrouwen gaan in de kogelring op jacht naar een finaleticket (deze avond 20:15 uur). Jessica Schilder slaagt daar als eerste in: haar eerste stoot is al goed voor 19.64 meter, beste seizoensafstand. Het is even spannend, maar ook Jorinde van Klinken mag vanavond aantreden: 18.66 meter. Alida van Daalen stoot tijdens haar WK-debuut 17.93 meter en dat is niet genoeg. In de finale kan Schilder met 19.26 meter niet bij haar kwalificatieworp komen. Ze eindigt op plaats acht met 19.26 meter, maar hoe dan ook is ze trots. Jorinde van Klinken, eerder deze WK al vierde in de discusring, stoot 19.05 meter en wordt negende. In de finale van de 4×100 meter gaat het helaas mis voor de Nederlandse dames op de laatste wissel: een te vroege vertrektijd. N’ketia Seedo, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Tasa Jiya krijgen geen uitslag achter hun naam.
Dag 7: estafettevrouwen naar finale, prima eerste dag Taam
De tienkamp is deze vrijdagochtend begonnen, met in het veld Rik Taam. De WK-debutant noteert 10.64 seconden op onderdeel 1: de 100 meter, goed voor een derde plaats in de tweede serie, zijn beste seizoenstijd en in het hele veld een negende plek. Dan is er een matige 7.11 meter voor Taam op verspringen, het tweede onderdeel. Maar de tienkamper herpakt zich goed met de kogel: 14.89, een persoonlijk record met vijf centimeter. Daarmee staat hij na drie onderdelen op plaats elf. Het hoogspringen valt tegen voor Taam met 1.84 meter. Dan het afsluitende onderdeel op dag één van de twee: de 400 meter, waarop Rik Taam 47.12 seconden noteert. Daarmee scherpt hij zijn persoonlijk record aan met zes honderdsten, waarmee Taam op 4178 punten en plek veertien na vijf onderdelen komt. De Nederlandse mannenploeg 4×100 meter bestaat uit Nsikak Ekpo, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Raphael Bouju. Maar de eerste wissel gaat mis en dus haalt de ploeg de finish niet en geen finaleticket. De vrouwenploeg in de series omvat N’ketia Seedo, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Tasa Jiya. Ook geen vlekkeloze race voor hun, maar wel finale morgenavond voor de estafettevrouwen dankzij 42.53 seconden.
Dag 6: Bol verovert eerste wereldtitel!
GOUD! Op de 400 meter horden verovert Femke Bol haar eerste wereldtitel! Met nog een spannende 100 meter te gaan verstevigt ze haar voorsprong en even later staat de klok stil op 51.70 seconden, geschiedenis! De Europees kampioene neemt revanche voor haar WK-zilver vorig jaar en voor de val op de 4×400 meter mix afgelopen zaterdag. Bol volgt Hassan (twee gouden medailles in 2019) op en is de eerste Nederlander ooit met een wereldtitel op de 400 meter horden! ‘Ik was best wel gespannen, hoewel ik eerder vandaag op m’n gemakje was. Ik ben heel dankbaar’, reageert ze bij de NOS. Mike Foppen trapt het WK-programma deze donderdag af. Hij gaf aan niet lekker te hebben getraind de afgelopen twee weken en wordt twaalfde in zijn serie 5000 meter. Met 13:38.94 pakt hij geen finaleticket op zijn eerste WK. 22.67 is het voor Tasa Jiya, debuterend deze WK op de 200 meter, een persoonlijk record met een tiende. Daarmee eindigt ze als vierde in haar serie, geen finale. Ook Taymir Burnet kan niet doordringen tot de eindstrijd op deze sprintafstand. 20.65 is zijn tijd, zesde plaats in zijn halve finale en ook zijn focus kan nu op de 4×100 meter.
Dag 5: Klaver zesde, Laros in finale weer Nederlands record
NEDERLANDS RECORD! Niels Laros strijdt mee in de WK-finale 1500 meter, eindigt als tiende en scherpt zijn eigen, kersverse Nederlands record aan naar 3:31.25. De 18-jarige WK-debutant ligt op positie drie met nog een ronde te gaan, maar moet toegeven op de laatste 100 meter. ’Het plan was om mee te strijden, voor niemand bang zijn, maar ik hoopte op meer’, geeft hij na de finale aan bij de NOS. Josh Kerr verrast en houdt de wereldtitel in Britse handen. De zesde plaats is er voor Lieke Klaver in de finale 400 meter. Ze gaat razendsnel weg, maar kan niet stand houden en noteert uiteindelijk 50.33. ’Het einde ging nog effe niet, maar ik moet gewoon blij zijn’, reageert ze bij de NOS. Met 48.76, de tiende tijd in de wereld allertijden, pakt Marileidy Paulino uit de Dominicaanse Republiek goud. De eerste Nederlandse die in de woensdagochtendsessie een halve finaleticket pakt is Tasa Jiya. Met 22.97 seconden en een derde plaats in haar serie 200 meter mag ze direct door. Bij de mannen zien we Taymir Burnet in de serie, die goed is voor 20.31, een persoonlijk record op plaats drie van de Nederlandse ranglijst. Hij moet de wachtkamer in en hoort na alle series dat hij op basis van tijd naar de halve finale mag (morgen 19:45 vrouwen & 20:20 uur mannen). Een persoonlijk record voor hem. Menno Vloon kent weer een moeizame start in de kwalificatie polsstokhoogspringen: in zijn derde poging gaat hij over aanvangshoogte 5.35 meter. Na een geslaagde 5.70 gaat het drie keer mis op 5.75 meter, geen finaleplaats voor Vloon. ‘s Avonds start Maureen Koster in de serie 5000 meter, op jacht naar haar eerste WK-finale op die afstand. Dat lukt, want met 15:05.13 eindigt ze net binnen de top 8 voor een finaleticket. Sifan Hassan, de Olympisch kampioene en in 2017 goed voor WK-brons op de 5000 meter, zien we ook zaterdagavond in de finale (20:50 uur). Ze kaapt de seriewinst weg voor Kipyegon en loopt deze woensdagavond 14:32.29. In de eerste halve finale 100 meter horden finisht Maayke Tjin A-Lim als zevende. Ze kent geen goede eerste hordenpassages en noteert 13.05, waarmee haar WK-avontuur ophoudt. Nadine Visser kent een matige start en komt op de laatste meters van haar halve finale net te kort. Een derde plaats in haar race en 12.62 is net niet genoeg voor de eindstrijd.
Dag 4: Hassan brons, Van Klinken weer vierde
Sifan Hassan pakt BRONS op de 1500 meter in Boedapest! Met 3:56.00 pakt ze haar tweede WK-medaille op het onderdeel, na goud in 2019. ‘Ik ben hartstikke blij en trots op mezelf’, liet Hassan na de race bij de NOS weten. Wereldrecordhoudster Faith Kipyegon blijkt weer een klasse apart. In de WK-discusring is er, net als vorig jaar, een vierde plaats voor Jorinde van Klinken. Met 67.20 meter in de vijfde poging, haar beste seizoensprestatie, komt ze een meter te kort voor een medaille. Laulauga Tausaga uit Amerika pakt verrassend goud. Liemarvin Bonevacia komt met 45.23 te kort in de tweede halve finale op de 400 meter, waarin een Europees record wordt gelopen door Matthew Hudson-Smith. Geen finale voor hem, wel nog de 4×400 meter (zaterdag voorronde en zondag finale) in het verschiet. Op de 100 meter horden begint Nadine Visser haar toernooi met 12.68 en een tweede plaats in haar serie, dus halve finale. Ook debutante deze WK Maayke Tjin A-Lim plaatst zich, met 12.92. De tweede halve finale 400 meter horden wordt gewonnen door Femke Bol: 52.95 en dus staat ze in de WK-finale. Cathelijn Peeters noteert een keurige 54.63, maar weet daarmee niet door te dringen tot de eindstrijd.
Dag 3: Peeters, Bol & Klaver door
Cathelijn Peeters trapt het avondprogramma af op de 400 meter horden. De WK-debutante loopt met 54.95 en plaats vier in haar serie naar de halve finale. Femke Bol kwalificeert zich (natuurlijk) met een makkelijke eerste plaats in de serie en 53.39. Lieke Klaver plaatst zich op de 400 meter voor haar tweede WK-finale op die afstand. Met 49.87 seconde wint ze daarnaast haar halve finale. N’ketia Seedo kan niet doordringen tot de eindstrijd op de 100 meter deze avond, die Shericka Jackson op naam schrijft. 11.17 loopt Seedo, goed voor plaats vijf in haar halve finale. Geen ochtendsessie vandaag.
Dag 2: Bronzen zevenkamp Vetter & Nederlands record + finaleticket Laros
BRONS voor Anouk Vetter op de zevenkamp! Ze verliest terrein op de afsluitende 800 meter (2:20.49, SB), maar pakt uiteindelijk haar derde WK-medaille (na brons en zilver) en de eerste voor Nederland dit toernooi! Met 6501 punten, kwalificatie voor de Olympische Spelen, sluit ze een wisselvallig toernooi af. ‘Ik dacht dat ik kansloos was’, blikte ze terug. De Britse Katharina Johnson-Thompson pakt haar eerste WK-goud en zilver is er voor Anna Hall uit Amerika. Emma Oosterwegel pakt een knappe vijfde plaats op de zevenkamp (6464 punten) na 2:12.06 (SB) op de 800 meter. Op plaats elf eindigt WK-debutant Sofie Dokter (6192 punten) na 2:17.98 op het laatste onderdeel. Dag twee van de zevenkamp startte met verspringen. Emma Oosterwegel springt 6.19 en Sofie Dokter landt na 6.09 meter. Anouk Vetter realiseert geen lekkere poging: 5.99 meter en daarmee blijft ze in de tussenstand op plaats negen. Alle Nederlanders staan in de tussenstand 5/7 onderdelen in de top 10. Dan speerwerpen, met Vetter als beste Nederlandse. Ze herpakt zich flink met 59.57 meter, een verbetering van haar eigen kampioenschapsrecord in de zevenkamp. Emma Oosterwegel werpt een SB van 54.88 en Sofie Dokters speer vliegt naar een persoonlijk record van 44.46 meter. Daarmee is de spannende stand voor de afsluitende 800 meter Vetter op plaats twee, Oosterwegel op zes en Dokter positie tien. Lieke Klaver is de eerste Nederlander in actie op deze zondag. Ze wint haar serie 400 meter en loopt 50.53 seconden op haar verjaardag. Met een goed getimede eindspurt pakt Liemarvin Bonevacia naar de derde plaats in zijn serie met 44.78, goed voor de halve finale in zijn beste seizoenstijd én Olympische kwalificatie. Jorinde van Klinken werpt in de tweede poging in de discuskwalificatie 63.20 meter, dus finaleplek. N’ketia Seedo sprint naar 11.11 seconden in de kwalificatie 100 meter: derde in haar serie, persoonlijk record, ticket voor de halve finale en 0.04 seconde verwijderd van de Olympische limiet. Geen finale hoogspringen voor Douwe Amels, want hij springt 2.22 meter en wordt tiende in zijn groep. Raphael Bouju kan niet boven zichzelf uitstijgen op de 100 meter. In de halve finale loopt hij 10.20 seconden, vijfde plaats in zijn serie. Sifan Hassan, met verband op haar rechterarm, pakt eenvoudig het finaleticket op de 1500 meter met plaats drie in haar halve finale en 3:55.48 (SB). Niels Laros stunt in zijn halve finale 1500 meter met plaats drie. Hij loopt 3:32.74 en plaatst zich als derde Nederlander ooit voor de WK-finale. Die tijd is goed voor een NEDERLANDS RECORD, dat hij eerder al had geëvenaard, én de Olympische limiet!
Dag 1: wisselende start zevenkamp, val Hassan & mixteam estafette
Na een uur vertraging door de vele regen zijn de 19e WK atletiek begonnen in het National Athletics Centre. Emma Oosterwegel loopt een beste seizoenstijd van 13.38 seconden (plaats twee in haar serie) op het eerste zevenkamponderdeel: de 100 meter horden. Sofie Dokter loopt 13.82 in dezelfde serie en Anouk Vetter komt tot 13.42. Dokter is de beste Nederlandse op hoogspringen met 1.80 meter. Oosterwegel en Vetter noteren beiden een seizoensbeste hoogte van 1.71 meter. Winst voor Vetter op het kogelstoten, met 15.72 meter haar beste seizoensprestatie. Oosterwegel noteert 14.16 meter en Dokter stoot 13.16 meter. Op de 200 meter, de afsluiter van zevenkampdag 1, loopt Sofie Dokter 23.89. Anouk Vetter en Emma Oosterwegel geven toe met 24.28 en 24.58. Daarmee eindigt Vetter na vier onderdelen op plaats zeven met 3792 punten. Een tiende plaats in de tussenstand is er met 3711 punten voor Oosterwegel en plaats dertien en 3666 punten voor Oosterwegel. Het Nederlandse gemixte estafetteteam 4×400 meter plaatst zich soepel voor de finale deze ochtendsessie. WK-debutant Isaya Klein Ikink, Lieke Klaver, Terrence Agard & Femke Bol winnen hun serie met 3:12.12. Dan volgt een dramatisch slot in de finale van de 4×400 meter mix. Goede wissels van Liemarvin Bonevacia, Klaver en Klein Ikink en dan lijkt Bol op weg naar goud of zilver. Maar door vermoeidheid maakt ze op het laatste stuk een smak tegen het tartan. Ze finisht nog wel op plaats drie, maar het stokje niet en dus is er diskwalificatie. Sifan Hassan plaatst zich eenvoudig voor de halve finale 1500 meter: 4:02.92 en winst in haar serie. ‘s Avonds mikt ze op herovering van haar wereldtitel, maar dat loopt uit in een teleurstelling. Strijdend voor goud met Tsegay komt Hassan ten val in de laatste 20 meter. Getroosd door Gidey, verdrietig, maar ook met een lach keert Hassan de baan af. Ze finisht nog wel, op plaats elf. Diane van Es, die zich lang in de kop liet zien, eindigt op plaats dertien met 32:05.85. Nederlands recordhouder Denzel Comenentia beleeft geen goede kwalificatie kogelslingeren en komt tot 70.16 meter. WK-debutant Pauline Hondema komt bij het verspringen met 6.57 meter vier centimeter te kort voor een finaleticket. Niels Laros, ook debuterend deze WK, snelt naar de winst in zijn serie 1500 meter met 3:34.25. Ook Raphael Bouju wint zijn serie: 10.09 op de 100 meter en morgen zien we hem in de halve finale.
UPDATE programma woensdag: Vanwege extreme hitte in Boedapest is het programma is aangepast. De 5000 meter series vrouwen (met Sifan Hassan en Maureen Koster) is naar de avond verschoven (19:00). De 200 meter series voor mannen (met Taymir Burnet) en vrouwen (met Tasa Jiya) is naar de ochtend verplaatst. Vrouwen 200 meter om 11:20, mannen 200 meter om 12:15 uur.
Update: Sifan Hassan heeft aangegeven te starten op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Nick Smidt (400 meter horden en 4×400 meter) heeft zich door een blessure moeten afmelden.
Live volgen
Veel finales worden live uitgezonden op NPO3 en ’s avonds kun je via de livestream kijken. De analisten dit jaar zijn Gregory Sedoc (eerst vanuit Boedapest, later in de studio) en Dafne Schippers (in de studio). Jeroen Stekelenburg en Léon Haan zijn ter plekke. Veel ochtend- en avondsessies zijn te zien bij Sporza, BBC Two en Sportschau. Ook is er veel WK-aandacht bij Eurosport, met Nederlands commentaar van Ivo van Haaren en Michel Boeting.
Luister de WK atletiek voorbeschouwing in de podcast Naar de Vaantjes, hierin is Gregory Sedoc te gast bij Susan Krumins en Imo Muller.
Vincent Kortbeek, technisch directeur bij de Atletiekunie: ”We reizen naar Boedapest met een enorm sterke selectie. Naast de scherpe eisen van World Athletics heeft de Atletiekunie aanvullende eisen gesteld aan deelname, overeenkomstig met hoe het richting Parijs 2024 ook zal zijn. Als daar deze selectie uit voortkomt, kunnen we niet anders stellen dan dat we met een zeer competitieve groep atleten gaan strijden op het allerhoogste niveau.”
Op de teampresentatie ging het weinig over medailles, wel veel blikken vooruit. “Als ik m’n allerbeste race van het seizoen loop in de finale, dan zijn de WK geslaagd”, aldus Nadine Visser. Misschien wel de beste race van m’n leven.” Femke Bol had niet lang nodig om de race uit te kiezen waarmee ze zichzelf het meest verbaasde. “De Diamond League in Londen, waar ik m’n Europees record verbrak tot 51.45 seconden.” Ze wil deze vrijdag 11 augustus nog niet prijsgeven of ze ook de mixed relay loopt. ”We gaan het meemaken.” Haar laatste dagen in Nederland: ”Ik vind het fijn om m’n familie nog even te zien. Verder is het veel op bed liggen.” Nick Smidt kijkt hoopvol vooruit naar de WK-finale over 400 meter horden, zijn hoofddoel. ”Met de tijden die ik nu heb gelopen is dat mogelijk. De 47 seconden komen in het vizier. Ik hoop de 48-secondengrens dit of volgend seizoen te breken.” Anouk Vetter heeft er ook zin in, maar is minder uitgesproken. ”Ik denk niet aan een medaille. Ik kijk het meest uit naar de 200 meter binnen de zevenkamp, in een goedgevuld stadion.”
Het interview met Anouk Vetter vind je hier.
De WK atletiek beginnen zaterdag 19 augustus, met dan al de zevenkamp, finale 10.000 meter vrouwen en de gemengde estafette 4×400 meter op het programma. Op de vorige WK in Eugene pakte Nederland (in totaal vier medailles) al zilver op de eerste dag, tijdens die gemengde estafette. De marathon vindt op 26 augustus (vrouwen) en 27 augustus (mannen) plaats in Boedapest. Het titeltoernooi wordt op zondag 27 augustus afgesloten met de estafette 4×400 meter mannen en vrouwen.
Update: helaas heeft Nick Smidt zich wegens een botkneuzing toch moeten afmelden voor de WK atletiek.
Vrouwen WK atletiek (gekwalificeerde onderdelen)
- N’ketia Seedo (100 m & 4×100 m)
- Tasa Jiya (200 m & 4×100 m)
- Lieke Klaver (400 m, 4×100 m & 4×400 m)
- Maayke Tjin A-Lim (100 m horden)
- Nadine Visser (100 m horden & 4×100 m)
- Femke Bol (400 m horden & 4×400 m)
- Cathelijn Peeters (400 m horden & 4×400 m)
- Sifan Hassan (1500 m, 5000 m & 10.000 m)
- Maureen Koster (5000 m)
- Diane van Es (10.000 m)
- Pauline Hondema (verspringen)
- Jessica Schilder (kogelstoten)
- Jorinde van Klinken (kogelstoten & discuswerpen)
- Alida van Daalen (kogelstoten)
- Anouk Vetter (zevenkamp)
- Emma Oosterwegel (zevenkamp)
- Sofie Dokter (zevenkamp)
- Jamile Samuel (4×100 m)
- Marije van Hunenstijn (4×100 m)
- Zoë Sedney (4×400 m)
- Eveline Saalberg (4×400 m)
- Lisanne de Witte (4×400 m)
Mannen WK atletiek (gekwalificeerde onderdelen)
- Raphael Bouju (100 m & 4×100 m)
- Taymir Burnet (200 m & 4×100 m)
- Liemarvin Bonevacia (400 m & 4×400 m)
- Nick Smidt (400 m horden & 4×400 m) AFGEMELD
- Niels Laros (1500 m)
- Mike Foppen (5000 m)
- Abdi Nageeye (marathon)
- Douwe Amels (hoogspringen)
- Menno Vloon (polsstokhoogspringen)
- Denzel Comenentia (kogelslingeren)
- Rik Taam (tienkamp)
- Xavi Mo-Ajok (4×100 m)
- Nsikak Ekpo (4×100 m)
- Hensley Paulina (4×100 m)
- Churandy Martina (4×100 m)
- Isayah Boers (4×400 m)
- Isaya Klein Ikink (4×400 m)
- Terrence Agard (4×400 m)
- Ramsey Angela (4×400 m)
Foto’s: Erik van Leeuwen
- Alles over de Warandeloop 2024
- Race to Adizero is back
- Deze 10-kilometerwedstrijden mag je niet missen deze winter
- Onze vijf favoriete running tights (voor vrouwen)
- De favoriete alternatieve trainingen van Niels Esmeijer