Deze tortilla’s met plantaardige biefstukpuntjes zijn voedzaam en toch vrij licht verteerbaar. Ideaal als easy lunch op een actieve rustdag of na je krachttraining want ze zijn lekker rijk in eiwit. De Beyond biefstukpuntjes zijn gemaakt op basis van tarwe- en tuinbooneiwit. Ze zijn laag in verzadigd vet en dus hoog in eiwit (24 gram per 100 gram). Maak er een frisse tomatensalade bij of serveer met wat plakjes avocado.
Ingrediënten voor 4 personen
- 320 gram Beyond Steak® (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
- 8 medium (volkoren) tortilla’s, lichtjes opgewarmd in een pan
- 2 paprika’s, in dunne plakjes gesneden
- 1 bakje kastagnechampignons
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 4 eetlepels Chipotle mayo of kies Griekse yoghurt als je wat lichter wil
- Grof gehakte koriander
- 1 limoen, in vieren gesneden
- Olijfolie
- Zout en peper
Op zoek naar meer lekkere en voedzame gerechten zonder vlees? Check ze hier.
Zo maak je het
Verwarm een koekenpan 1 minuut voor op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de biefstukpuntjes terwijl je af en toe roert, aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Zet opzij.
Bak de gesneden paprika’s, ui en kastagnechampignons
Leg de opgewarmde tortilla’s op een serveerschaal. Besmeer elke tortilla met wat chipotle mayo of Griekse yoghurt en verdeel de biefstukpuntjes en de groenten gelijkmatig over elke tortilla. Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.
Nieuwsbrief: Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Beyond Meat.
- Sibusiso Kubheka loopt als eerste ooit 100 kilometer binnen zes uur
- Niels Laros loopt sowieso 1500 meter bij WK atletiek: ‘Geen idee hoe Ingebrigtsen ervoor staat’
- Alles over de Sydney Marathon
- WK-limietenbal: wie maakt deze laatste dagen nog kans?
- Na zilveren World Games wacht Valentin van Wersch nieuwe discipline en verhuizing naar Engeland